Naar hoofdinhoud Naar footer

Werkomgeving in beeld

Gepubliceerd op: 18-09-2023

Als je als team al langer op een bepaalde manier werkt, vallen minder hygiënische aspecten in de werkomgeving je soms niet meer op. Om samen eens stil te staan bij de hygiëne binnen de organisatie hebben we deze tool gemaakt.

Het idee is dat collega's van twee verschillende locaties bij elkaar gaan kijken hoe de hygiëne te verbeteren valt. Omdat je vaak je eigen rommel niet meer ziet, is dit een goede manier om met een frisse blik naar de werkomgeving te kijken. Deze tool is geschikt voor de intramurale zorg. 

Met deze tool breng je in kaart waar volgens jou knelpunten zitten en wat er al goed gaat als het gaat om het bevorderen van een hygiënische werkomgeving. Print het werkblad en ga aan de slag! 

  • Doelgroep: begeleiders, verpleegkundigen, aandachtsvelders hygiëne, huishoudelijk medewerkers 
  •  Tijd: 5 tot 15 minuten 

 Download de tool onderaan de pagina. 

Doe mee aan ‘Samen scherp op schoon werk’ 

Wil je aan de slag met het verbeteren van hygiënisch werken en het voorkomen van infecties? Het programma ‘Samen scherp op schoon werk’ ondersteunt jouw organisatie daar graag bij. Samen werken we toe naar een kleine of grote verbetering. Heb je interesse? Lees meer over het programma en meld je aan. 

Downloads

Deel deze pagina via: