Naar hoofdinhoud Naar footer

Woord & Beeldverhaal in de forensische zorg

Gepubliceerd op: 03-05-2022

Met Woord & Beeldverhaal vertellen jongeren met een licht verstandelijke beperking hun verhaal via beelden. Hiermee kunnen ze zich vaak veel sterker uitdrukken dan met woorden. Expertisecentrum William Schrikker ontwikkelde deze nieuwe werkwijze samen met mensen uit de praktijk.

Betere ondersteuning op weg naar een succesvol leven voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die een strafbaar feit hebben gepleegd. Dat was de drijfveer voor het project 'het Woord & Beeldverhaal in de forensische zorg’.

Woord & Beeldverhaal

Woord & Beeldverhaal helpt professionals binnen de jeugdstrafrechtketen om met de jongeren in contact te komen. Samen met een professional maken jongeren een persoonlijk verhaal over hun leven, bestaande uit begrijpelijke tekst en duidelijke beelden. Op de bijbehorende website www.woordenbeeldverhaal.nl vind je er alles over.

Met de downloads kun je meteen aan de slag:

  • Handreiking Woord & Beeldverhaal   
  • Infographic Wat is een Woord & Beeldverhaal?
  • Infographic Hoe maak je een Woord & Beeldverhaal? 

De downloads zijn onderaan de pagina te vinden. 

Voorbeelden Woord & Beeldverhaal

Totstandkoming Woord & Beeldverhaal

Stichting SPZ stelde voor dit project een subsidie beschikbaar via het Kennisplein Gehandicaptensector. Expertisecentrum William Schrikker voerde het project uit binnen een werkplaats.

  • Naar overzichtspagina LVB en forensische zorg

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Behandeling

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands