Naar hoofdinhoud Naar footer

Zó werkt de zorg beschikbaar als app

Gepubliceerd op: 23-10-2017

Hoe werkt de zorgsector? Wat zijn belangrijke organisaties, hoeveel kost de zorg in Nederland en wat is ‘marktwerking in de zorg’? De antwoorden op deze vragen zoek je eenvoudig in de gratis ‘Zó werkt de zorg-app’ van het Platform ‘Zó werkt de zorg.'

Zorgprofessionals vinden het boek Zó werkt de zorg in Nederland heel nuttig om informatie op te zoeken. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. Het succes? De kaarten en afbeeldingen maken snel de ingewikkelde wereld van de zorg begrijpelijk. Voor het platform ‘Zó werkt de zorg’ was dit reden genoeg om ook een app te maken.

Moeilijke dingen, makkelijk maken

Henk Nies, lid Raad van Bestuur van Vilans, is hier blij mee: ‘De zorg is een grote en belangrijke sector. Maar ook ingewikkeld, eigenlijk té ingewikkeld. Dat geldt niet alleen voor patiënten en cliënten, maar ook voor bijna iedereen die in de zorg werkzaam is of beleid maakt. Moeilijke dingen makkelijk maken, is moeilijk, zo is mijn stelling. De formule ‘Zó werkt de zorg’ lukt dat telkens weer. We werken er daarom vanuit Vilans graag aan mee. Wil je dat de zorg werkt, dan moet je eerst weten hoe die in elkaar zit!’

Kaarten en plaatjes

In de app beweeg je je makkelijk door kaarten en afbeeldingen in ‘Zó werkt de zorg’. Of het nu gaat om wetten, wie de zorg betaalt of over wat belangrijke organisaties doen. Dit doe je makkelijk met je telefoon of tablet. En de informatie blijft kloppen, want de app wordt regelmatig vernieuwd. Ook zal de app nog aangevuld worden met nieuwe informatie en mogelijkheden.

Over Platform ‘Zó werkt de zorg’

Hoe werkt de zorg in Nederland? Wie is wie, wat zijn belangrijke wetten en hoeveel kost de zorg? Dit zijn vragen die het Platform ‘Zó werkt de zorg’ beantwoordt. Het doel? Mensen uitleg geven over de zorg. Wij zijn partner van het platform.

Bekijk ook

Deel deze pagina via:

Soort

Apps

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands