Naar hoofdinhoud Naar footer
Astrid%20Groot%20Zevert

Astrid Groot Zevert

Persoonlijk begeleider

  • Organisatie: Sius
  • Thema's: Kennis en kunde delen, ouder wordende cliënten begeleiden met als speerpunt lichamelijke beperkingen. En palliatieve zorg.

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

Ik ben Ambassadeur van de Gehandicaptenzorg omdat ik deze doelgroep meer onder de aandacht wil brengen bij verpleegkundigen en verzorgenden.

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?

Een cliënt met moeilijk verstaanbaar gedrag toont op een dag veel agressie. Hij slaat en schopt mij en kan niet aangeven wat er speelt in zijn hoofd. Ik heb nabijheid geboden en in de dagen erna steeds het contact met hem opgezocht. Hij komt met een boek naar mij toe en laat zien dat het de dag dat hij zo boos was de sterfdag van zijn moeder was. Hij mist haar vreselijk. Die zondag samen naar het kerkhof gegaan om het graf te bezoeken. Wat mooi om dan te zien wat een rust en ontspanning dat de cliënt geeft als hij zich gehoord voelt.

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector?

Ik zou met 10 miljoen een opleidingsmodule willen ontwikkelen om de gehandicaptenzorg bij de verpleegkundigen en verzorgenden meer onder de aandacht te brengen, en hen kennis te laten maken met onze veelzijdige en mooie doelgroep. En een gelijkwaardige salariëring met de VVT en de GGZ.

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?

We zouden de kennis vanuit de ouderenzorg en de ggz meer moeten delen met elkaar. Zodat we in alle sectoren van elkaars kennis en kunde gebruik kunnen maken. En zo ook nog eens kosten kunnen besparen.

Wat is je levensmotto of favoriete quote?

Doe waar je blij van wordt en volg je hart.