Naar hoofdinhoud Naar footer
kpgs-ambassadeur-cherminda%20dormoy

Cherminda Dormoy

Persoonlijke Medior Begeleider Gehandicaptenzorg

Organisatie: De Hartekamp Groep  

Thema's: Als Ambassadeur wil ik m'n focus leggen op de anderstaligen binnen de gehandicaptenzorg. Zo wil ik iedereen bewust maken van contact maken en communiceren met de verschillende doelgroepen. 

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

Als ambassadeur gehandicaptenzorg wil ik anderstaligen enthousiast maken voor de gehandicaptenzorg. Ik wil aandacht vragen voor contact maken en communiceren met alle verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg. 

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt? 

Ik beleef vaak mooie momenten met cliënten binnen mijn werk, omdat ik steeds zowel mijn grenzen als de grenzen van mijn cliënten probeer te verleggen op een positieve manier. Vb: kook- sportactiviteiten te organiseren om cliënten te blijven betrekken en stimuleren meer te zijn in de maatschappij waarin zij wonen. 

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

Veel van mijn cliënten komen de organisatie/het terrein niet uit/af. Ik zou graag dagjes uit willen organiseren. Te denken aan een bezoekje aan een dierentuin of kermis/circus. En voor de cliënten waar dit absoluut niet voor mogelijk is, het naar ze toe halen. 

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector? 

Cultuursensitiviteit binnen de gehandicaptenzorg, inclusief werken met diversiteiten in gehandicaptenzorg. Contact maken en communiceren met de verschillende groepen binnen de gehandicaptenzorg. 

Wat is je levensmotto of favoriete quote? 

Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes