Naar hoofdinhoud Naar footer
femke-de-wit

Femke de Wit

Themacoördinator persoonsgericht en integraal werken - Innoveren en (proces)verbeteren

Goede zorg en ondersteuning, passend bij de mens en zijn context, doet ertoe. Het  vanuit de kracht van deze mens, in co-creatie met de kracht van naasten, professionals en in verbinding met de woon- en leefomgeving, komen tot betekenisvolle verandering is mijn drijfveer. Het leven centraal: dat doen we samen.

Weten wie je bent  

Je als mens gehoord en gezien voelen. Het besef dat de mensen die voor je zorgen en je ondersteunen weten wie je bent, wat je nodig hebt en wat je belangrijk vindt. Maar ook: je gehoord en gezien voelen als zorgverlener. Het besef dat organisatie en cliënten weten wat je kunt en doet en wat je belangrijk vindt. Dat creëert energie en de wil om samen de zorg mooier te maken.

De houdbaarheid van de zorg staat onder druk. Een gelijkwaardig samenspel tussen mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag, naasten, vrijwilligers en beroepskrachten is nodig voor een duurzame en zorgzame samenleving. We zoeken naar oplossingen, over domeinen en financiële schotten heen. Tempo is nodig. Dat vraagt nu en later veel denkkracht, energie en doorzettingsvermogen. Het vraagt bovenal veerkracht, want op deze weg komen we obstakels tegen. Eén ding is duidelijk: we hebben elkaar nodig en verandering is een constante. De collectieve verantwoordelijkheid voor een zorgzame samenleving doet ook een appèl op onze collectieve veerkracht: onderweg naar een nieuwe solidariteit.

Wapenfeiten

  • Als themacoördinator persoonsgericht en integraal werken zoek ik binnen én buiten Vilans de verbinding tussen projecten en activiteiten die een bijdrage leveren aan dit thema. Ik kijk samen met bevlogen collega’s vooruit naar (nabije) toekomsttrends in zorg en welzijn en koppel dat aan onze programmering.
  • Als programmaleider Positieve Gezondheid begeleid ik samen met een deskundig team organisaties bij het implementeren van dit inspirerende gedachtegoed. De kennis en inzichten die we daarbij verzamelen, maken we toegankelijk en beschikbaar voor andere geïnteresseerden op onze websites. Door publicaties, bijeenkomsten en door mensen met elkaar in contact te brengen.