Naar hoofdinhoud Naar footer
hanneke-lugtenberg-kpgs-ambassadeur

Hanneke Lugtenberg

Coördinerend begeleider

Organisatie:Stichting Pim 

Thema's: Zichtbaarheid van de doelgroep EMB vergroten, ontmoetingen creëren tussen kinderen en mensen met een beperking, een voorbeeld zijn voor het organiseren van zorg op maat; het denken vanuit de cliënt en van daaruit de zorg organiseren.  

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?  

De gehandicaptenzorg is een sector die vaak onderbelicht is in de maatschappij, het onderwijs en in het politieke debat. Dit is iets waar ik graag verandering in zou willen zien. Maar om de zichtbaarheid van deze doelgroep te vergroten hebben zij ons als professionals nodig om hun stem te laten horen, omdat zij dit zelf vaak niet kunnen. Deze stem wil ik graag voor hen zijn om zo de gehandicaptenzorg en het mooie vak meer op de kaart te zetten.  

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?  

Er zijn iedere dag weer mooie momenten, die me raken, die me blij maken, die me uitdagen, die me voldoening geven. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Iedere dag wachten er weer mooie ervaringen. Kleine momenten zoals een knuffel bij binnenkomst. Grote momenten zoals het zien van een stap in de ontwikkeling waar hard voor is gewerkt. Dat iedere dag weer iets anders brengt, maakt voor mij het werk in de gehandicaptenzorg zo mooi.  

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

Ik zou graag zien dat er dan voor alle mensen met een beperking zorg op maat mogelijk is. Waarbij er gekeken kan worden wat iemand nodig heeft en van daaruit invulling wordt gegeven aan het leven en aan de zorg.  

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector? 

Er zijn heel veel mooie initiatieven en organisaties in Nederland waar bijzondere zorg wordt geleverd en er is veel expertise op bepaalde gebieden. Maar kennis blijft vaak binnen de eigen organisaties, terwijl we elkaar hierin veel meer zouden kunnen helpen als zichtbaar zou zijn wat iedereen te bieden heeft. We zouden dan veel gemakkelijker van elkaars kennis en kwaliteiten gebruik kunnen maken.  

Wat is je levensmotto of favoriete quote? 

Alles wat je aandacht geeft dat groeit.