Naar hoofdinhoud Naar footer
marjolein-de-meijer

Marjolein de Meijer

Senior adviseur - Leren en veranderen

Ik vind het belangrijk om ervaringskennis van mensen  centraal te zetten  in de zorg. Om tot goede zorg te komen is een gelijkwaardige samenwerking noodzakelijk. Daarnaast wil ik zorgprofessionals bewust maken van hun eigen vitaliteit en veerkracht met aandacht voor hun drijfveren en werkplezier. Ik houd me vooral bezig met het coachen van zorgorganisaties in persoonsgerichte zorg.

Beleid

Ik begon als medisch maatschappelijk werker bij de VU in Amsterdam. Daarna heb ik jaren bij de SPD/ MEE in Amsterdam gewerkt. Ik merkte dat ik me graag bezig wilde gaan houden met beleid en ben toen sociaal culturele wetenschappen gaan studeren. Vervolgens werkte  ik zeven jaar bij gemeente Amsterdam als beleidsmedewerker. Ik hield me daar vooral bezig met de verbinding tussen zorg en welzijn.

Kennis verspreiden

In mijn werk vind ik het  belangrijk om kennis uit de praktijk een podium te geven en zo te leren van elkaar.  Daarnaast verbind ik graag mensen met elkaar. Ik ben een soort vertaler, verbinder en mediator.

Ervaringsleren

Binnen het programma Begeleiding à la carte 2 werk ik aan de aanpak ervaringsleren. Door je zintuigen te prikkelen en daarop te reflecteren, blijf je leren over de ander (met een beperking) én jezelf! Naast het leren van theorie, gaat het wat mij betreft over ervaringen en daarover met elkaar uitwisselen.