Naar hoofdinhoud Naar footer
Wendy%20Bos

Wendy Bos

Trainer Driehoekskunde

Organisatie: Stichting Sprank

Thema's: Gastlessen binnen het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Trainer Driehoekskunde. Hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen ouder, cliënt en begeleider?  

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

Ik ben ambassadeur van de gehandicaptenzorg omdat ik heel graag wil dat er meer aandacht is en komt voor deze sector. De sector is dynamisch. De zorg is erg divers en helaas vaak ook zeer complex. Dit zorgt ervoor dat er veel en vooral brede expertise nodig is. Ik zou graag willen dat er binnen de opleidingen meer aandacht is voor deze sector zodat we in deze sector nieuwe inzichten en expertise kunnen toevoegen. Ik wil deze sector daarom graag promoten aan jong talent. Kies voor de gehandicaptenzorg, er is geen dag hetzelfde. 😉 

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?  

Ik heb vooral leren kijken, luisteren, observeren naar en bij cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Woorden waren en zijn er vaak niet. Een glimlach, een fladder en twinkelogen. Dat zijn de meest mooie ervaringen die je als begeleider mag meemaken.  

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

Ik zou investeren in opleidingen, nieuwe expertise! 10 miljoen is helaas een druppel. Hoe fijn zou het zijn om meer tijd te kunnen en mogen hebben om cliënten te kunnen begeleiden. Meer mensen, collega’s en vrijwilligers om samen mee te kunnen ‘zorgen’. Dit gunt iedereen zijn eigen kind! Is 10 miljard voor het komende jaar ook goed?:-) 

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?  

Verbinden. Iedere cliënt is uniek, uiteraard. Echter zijn er vaak ook zoveel overeenkomsten. Mogen we bij elkaar in de keuken kijken? Als ambassadeurs pakken we dit stukje gelukkig op. Even een appje; ‘hé, hoe doen jullie dit?’. Het is waardevol te delen. Dit kan gaan van praktisch zaken als boodschappen tot complexe hulpvragen.