Naar hoofdinhoud Naar footer
Yolanda%20Vanderheijden

Yolanda Vanderheijden

Projectleider Tiny Houses bij Ophovenerhof

De Aanpak

Ophovenerhof ontwikkelde tijdens Begeleiding à la carte 1  de aanpak Tiny Houses: zelfstandig wonen met zorg in de buurt.

Zorgorganisatie Ophovenerhof heeft Tiny Houses gebouwd op het terrein van de locatie. Deze bieden jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking een eigen plek, waar ze zelf kunnen ervaren wat ze nodig hebben om zelfstandig te wonen, met veel nabijheid van begeleiding. Een ultieme manier om toekomstbestendige en persoonsgerichte zorg te kunnen leveren. De aanpak van Ophovenerhof laat zien wat er nodig is om Tiny Houses te bouwen en in te richten. Inmiddels zijn de drie Tiny Houses bewoond en zijn de ervaringen positief.

 
Meedoen

Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit.

Als deze manier van kijken en deze aanpak jou ook aanspreekt, dan kun je je aanmelden voor deelname aan Begeleiding à la carte 2. Samen met andere organisaties ga je in een lerend netwerk de aanpak leren kennen, toepassen en versterken. Je krijgt hierbij ondersteuning van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider. Reken op ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar en natuurlijk toepassing in de praktijk van jouw zorgorganisatie. We rekenen op een enthousiast team vanuit jouw organisatie waarmee je de aanpak kunt gaan ontdekken en toepassen.

In totaal zijn er 5 aanpakken waarvoor je je kunt aanmelden. Je kunt aan 1 aanpak tegelijk meedoen en er is een maximum van 4 deelnemers per aanpak. Je kunt je aanmelden tot eind november 2023. Na aanmelden neemt één van onze coaches zo snel mogelijk contact met je op voor een verkennend gesprek.

Meld je hier aan voor de aanpak Tiny Houses van de Ophovenerhof

Bekijk hier de andere aanpakken

Het Houvast | Scheiden wonen en zorg; het bijzondere van het gewone leven

Ipse de Bruggen | Een gezonde leefomgeving op maat

Prinsenstichting | Flexwonen; rustig wennen aan een nieuwe leefomgeving

Ervaringsleren | Leren en ervaren door je te verplaatsen in de wereld van de ander