Naar hoofdinhoud Naar footer

Lidewij Louvet

Begeleider en trainer gezonde leefstijl voor mensen met een beperking

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

Omdat het een ontzettend mooie doelgroep is! En zoveel mensen zijn ermee onbekend of hebben er een totaal verkeerd beeld van. Dit vind ik jammer. Door ambassadeur te zijn wil ik graag een steentje bijdragen aan het vormen van een realistischer beeld dat de maatschappij vormt van deze fantastische mensen.

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?

‘Ben jij Lidewij?’ werd er van ver geroepen en voor ik het wist kreeg ik van een onbekende een knuffel. Dit overkwam mij tijdens de kennismaking met een nieuwe stage en doelgroep. Wat ben ik achteraf dankbaar voor deze stageplek en dat ik kennis mocht maken met prachtige mensen. En nu, 20 jaar later werk ik nog steeds met veel enthousiasme met deze doelgroep!

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector?

Mijn hart gaat sneller kloppen van mensen met een beperking ondersteunen bij een gezondere leefstijl. Daarom zou ik werken aan kennisverbreding van begeleiders op dit gebied en aan positieve gezondheid de basis voor de zorg te laten zijn. Het bevorderen van een realistische kijk op de doelgroep en ons vak, lijkt me ook een mooie besteding.

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?

Ik denk dat zorginstellingen veel van elkaar kunnen leren. Het lijkt me goed voor de sector om meer bij elkaar in de keuken te kijken. Ideeën delen, elkaar helpen. En medewerkers in hun kracht zetten, gebruik maken van hun kwaliteiten en (bij)scholen waar ze behoefte aan hebben.

Wat is je levensmotto of favoriete quote?

Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waarin je altijd zal leven.