Naar hoofdinhoud Naar footer

Neomi van Duijvenbode

GZ-psycholoog i.o.t tot specialist / Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe

Dr. Neomi van Duijvenbode is een science practitioner die praktijk en onderzoek aan elkaar verbindt. Zij is GZ-psycholoog in opleiding tot Specialist (klinisch psycholoog / psychotherapeut) bij Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe. In 2016 promoveerde zij aan de Radboud Universiteit op het thema ‘De neuropsychologie van verslavingsproblematiek bij mensen met een LVB’.

Neomi specialiseert zich in de begeleiding en behandeling van cliënten met meervoudige, complexe problematiek. Met name de combinaties ‘Verslaving + LVB’ (dubbeldiagnose) en ‘Verslaving + LVB + psychische stoornis’ (triple problematiek) zijn onderwerpen waar zij zich veel mee bezig houdt, zowel in de praktijk als in onderzoek.

Neomi heeft een actieve rol in het verbeteren van de zorg voor deze cliënten. In juni 2019 heeft zij de ‘Service to the Field Award’ uitgereikt gekregen van de American Association on Intellectual and Developmental Disabilities (AAIDD). De award wordt uitgereikt aan mensen die een betekenisvolle bijdrage hebben geleverd aan de verbeterde zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Leidraad LVB in het vizier 

Samen met Joanneke van der Nagel en collega’s van Vilans en de VGN ontwikkelde zij de leidraad LVB in het Vizier