Naar hoofdinhoud Naar footer
20230922_134620

Willemijn Meurs

Projectleider bij Prinsenstichting; Flexwonen, rustig wennen aan een nieuwe leefomgeving

De Aanpak

Prinsenstichting ontwikkelde tijdens Begeleiding à la carte 1 de aanpak Flexwonen, rustig wennen aan een nieuwe leefomgeving. Flexwonen is een vorm van deeltijdverblijf waarbij beter ingespeeld kan worden op de wensen van de cliënt en zijn familie en verwanten.

Prinsenstichting startte met Flexwonen in bestaande woongroepen om de overgang van thuis naar een zorgorganisatie geleidelijker te laten verlopen. Flexwonen is een passende oplossing voor ouders en kinderen, om te wennen aan anders wonen dan thuis. Dat kan bij Prinsenstichting door te wennen in een woongroep of in een Tiny house op het terrein. Ouders die voor een kind met een beperking zorgen, komen op een bepaald moment voor de keuze te staan: Blijft mijn kind thuis wonen, of gaat hij of zij naar een zorgorganisatie? Door Flexwonen houden verwanten de zorg langer vol omdat de zorg gedeeld kan worden.

Meedoen

Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit.

Als deze manier van kijken en deze aanpak jou ook aanspreekt, dan kun je je aanmelden voor deelname aan Begeleiding à la carte 2. Samen met andere organisaties ga je in een lerend netwerk de aanpak leren kennen, toepassen en versterken. Je krijgt hierbij ondersteuning van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider. Reken op ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar en natuurlijk toepassing in de praktijk van jouw zorgorganisatie. We rekenen op een enthousiast team vanuit jouw organisatie waarmee je de aanpak kunt gaan ontdekken en toepassen.

In totaal zijn er 5 aanpakken waarvoor je je kunt aanmelden. Je kunt aan 1 aanpak tegelijk meedoen en er is een maximum van 4 deelnemers per aanpak. Je kunt je aanmelden tot eind november 2023. Na aanmelden neemt één van onze coaches zo snel mogelijk contact met je op voor een verkennend gesprek.

Meld je hier aan voor de aanpak Flexwonen van Prinsenstichting

Bekijk hier de andere aanpakken: