Toon zoekbalkToon menu

Innovatie is een aanvulling op persoonlijke begeleiding

innovatie-fieldlab-gehandicaptenzorg-persoonlijkSonja is een innovatieve begeleider, die MijnEigenPlan bij haar dagelijks werk gebruikt. MijnEigenPlan is een online omgeving en app waarmee cliënten en begeleiders worden ondersteund op het gebied van structuur, zelfredzaamheid, emotieregulatie en motivatie. We hebben MijnEigenPlan getest in het Fieldlab Gehandicaptenzorg.

'Ik hou van innoveren', vertelt Sonja. “Ik zie de toegevoegde waarde ervan in mijn dagelijks werk. Het is echt een aanvulling op de persoonlijke begeleiding die ik bied.”

Bekijk een filmpje

Bekijk hier het interview met Sonja.

https://www.youtube.com/watch?v=E_ZEi0rGZkQ

Fieldlab Gehandicaptenzorg

Het Fieldlab is een samenwerking tussen Siza, Philadelphia en ’s Heeren Loo. We stimuleren en ondersteunen bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en NAH. Uit de test blijkt bijvoorbeeld dat begeleiders door inzet van MijnEigenPlan gemiddeld bijna tien minuten per dag minder kwijt zijn om een bewoner te helpen met het aanbieden van structuur. En wel gemiddeld 12,5 minuten per dag minder om een bewoner te helpen bij het reguleren van de emoties.

MijnEigenPlan

Wil je meer weten over MijnEigenPlan? Kijk dan op MijnEigenPlan.nl. Je kunt je nu ook opgeven voor de gratis Webinar op 15 november om 14:00 uur en 21 november om 11:00 uur.

Meer weten?

Hier vind je het volledige testrapport van MijnEigenPlan.

Bron: Mijneigenplan

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.