Naar hoofdinhoud

Leefbaarheid in de wijk: omgaan met weerstand en onbegrip

Startdatum

24-11-2022 17:00

Einddatum

24-11-2022 18:00

In deze webinar gaan we in op weerstand en onbegrepen gedrag dat voortkomt uit een niet-zichtbare beperking. Waar loop je als medewerker van een woningcorporatie of gemeente, of als zorgverlener tegenaan in het contact met bewoners met een niet-zichtbare beperking? En hoe kun je elkaar beter te begrijpen? In deze webinar geven we een aantal inzichten en tips waar je direct mee aan de slag kunt in je eigen werk.

Praktische informatie

  • Doelgroep: professionals van woningcorporaties en professionals in de sociale wijkteams

Meer informatie

Cijfers van het CPB laten zien dat op dit moment circa 2,3 miljoen mensen in Nederland een lichte verstandelijke beperking of een zwakbegaafdheid hebben, circa 200.000 mensen hebben een vorm van autisme en ongeveer 650.000 mensen ervaren beperkingen als gevolg van een niet-aangeboren hersenletsel; totaal circa 18% van het Nederlandse inwonersaantal. Tijdens de webinar gaan we nader in op onbegrepen gedrag van bewoners, voortkomend uit niet-zichtbare beperkingen.

De webinar wordt georganiseerd door MEE. Zij zetten zich in voor mensen met een beperking en hun netwerk in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Dat doet ze onder meer met cliëntondersteuning: advies en kortdurende ondersteuning degenen die leven met een beperking. Daarnaast is MEE expertisepartner voor de overheid en organisaties op het gebied van leven met een beperking. Voor meer informatie over MEE of de webinar, bekijk de website. 

Type evenement

Online

Aanmelden

Kan via de link

Locatie

Deel deze pagina via: