Naar hoofdinhoud Naar footer

Jubileumeditie Special Media Awards zoekt mediamakers

Gepubliceerd op: 06-09-2023

In aanloop naar de Week van de Mediawijsheid 2023 organiseert Amerpoort op 8 november de landelijke en feestelijke Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. Een event met prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken, want iedereen heeft recht op een leuk online leven. De hele maand september kunnen mediamakers weer hun media inzenden waarna een vakjury hierover jureert. De presentatie is dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg.

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen

De vakjury bestaat dit jaar uit vertrouwde gezichten als Sander Pat en Team Plagiaat.
Ook de nieuwe vakjuryleden Tjarda StruikRenée PostmaRob GeusKay van der Voort en Jan Muller kijken uit naar alle inzendingen.

Tjarda Struik, influencer en nieuwe bijna-blinde burgemeester: “Authenticiteit, enthousiasme en een vleugje humor zijn de ingrediënten die ik koester bij het ontdekken en beoordelen van social media. In een wereld waar we steeds sneller afhaken, is het belangrijk dat content ‘to the point’ en snappy is. Maar laten we niet vergeten om te lachen en plezier te hebben terwijl we scrollen!”

Jubileum

Dit jaar is de jubileumeditie van de Special Media Awards. Er werken weer meer dan 20 organisaties uit zorg en welzijn en (online) media mee aan dit unieke, feestelijke evenement, zoals  koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en het netwerk Mediawijsheid. Amerpoort wil met dit evenement bijdragen aan een leuk online leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of podcast. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards nodigen wij ze uit om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Special Media Awards nodigen wij ze uit om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website www.special-media-awards.nl

De uitreiking is op 8 november bij Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is live te volgen op het YouTubekanaal van de Special Media Awards.

Lees meer

Deel deze pagina via: