Naar hoofdinhoud Naar footer

‘Ouderen in het vizier’ verzamelt en verspreidt oude en nieuwe kennisproducten

Gepubliceerd op: 27-02-2019

In het onderzoekstraject 'Ouderen in het vizier' hebben we bestaande praktijkkennis verzameld en beschikbaar gemaakt voor álle betrokken professionals, mantelzorgers en andere belangstellenden in de gehandicaptenzorg. In het leernetwerk zijn ook een aantal nieuwe kennisproducten ontwikkeld.

Het traject bestond uit twee fasen (een onderzoeksfase en een realisatiefase) die inmiddels allebei zijn afgerond. In die periode hebben we 60 kennisproducten verzameld in een leidraad. Met deze producten kun je de ondersteuning van je cliënten vormgeven, onderbouwen en toetsen. Je kunt de leidraad zowel online als offline gebruiken. 

Nieuwe producten 

In het leernetwerk ‘Ouderen in het vizier’ hebben een aantal zorgorganisaties ook nieuwe kennisproducten ontwikkeld. Ze vertellen erover in de filmpjes hieronder.  

De Trans - Wegwijzer: alle informatie voor (nieuwe) medewerkers op één plek

Met de Wegwijzer ouderen kunnen medewerkers informatie over ouder wordende cliënten op één plek terugvinden. Meer weten? Neem contact op met Harriëtte Vierkant (adviseur Leren en Ontwikkelen) via hvierkant@detrans.nl.

YouTube video thumbnail

Sherpa - Een schatkist vol leven

In de 'Schatkist vol leven' verzamel je tastbare herinneringen van een oudere cliënt. Hiermee breng je de behoeftes van een ouder wordende cliënt in kaart. Meer weten? Neem contact op met Erna van Liere via e.vanliere@sherpa.org.

YouTube video thumbnail

Humanitas - Verlieskoffer

In de Verlieskoffer van Humanitas vind je hulpmiddelen bij rouwverwerking en verlies. Meer weten? Neem contact op met Margoot van Woensel (Ritueel begeleider & Cliëntcoach Amersfoort Binnenstad) via margoot.van.woensel@humanitas-dmh.nl.

YouTube video thumbnail

Dichterbij - Quickscan: test jezelf op kennis over ouder worden

De quickscan is een korte vragenlijst die online ingevuld wordt. De antwoorden maken duidelijk wat voor kennis de mederwerker heeft en wat nog beter kan. Meer weten? Neem contact op met Ingrid Oude Luttikhuis via I.OudeLuttikhuis@dichterbij.nl.

YouTube video thumbnail

Severinus - Aan de slag met het expertiseteam ouderen

Dit filmpje gaat over de bewustwording van begeleiders die werken met oudere cliënten. Zodra een doelgroep verouderd dan vraagt dat iets van alle begeleiders. Daarom startte Severinus met een 'expertiseteam ouderen.' Dit team kan ondersteunen in alle zorgvragen op het gebied van veroudering, dementie en palliatieve zorg. Meer weten? Neem contact op met Judith Willink via Judith.Willink@severinus.nl.

YouTube video thumbnail

Philadelphia - Handreiking verhuizing: praten over de juiste voorbereiding

Wel of niet verhuizen is een spanningsveld. Iedereen die te maken heeft met een cliënt wil graag dat hij in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Alleen lijkt verhuizen soms een betere optie. Hoe ga je daar goed mee om? In de handreiking 'Verhuizen van de oudere cliënt?' staan tips. Meer weten? Neem contact op met Elke Weidner via e.weidner@philadelphia.nl.

YouTube video thumbnail

’s Heeren Loo | Praatplaat zinvolle dagbesteding ouder wordende cliënt

Soms is het voor ouderen niet meer mogelijk om naar dagsteding te gaan. In dit filmpje krijg je 6 tips voor een invulling voor een zinvolle dag. Meer weten? Download de flyer en neem contact op met Marloes de Ruiter via marloes.de-ruiter@sheerenloo.nl.

YouTube video thumbnail

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersoon