Naar hoofdinhoud Naar footer

Top 5 best gelezen artikelen in 2022

Gepubliceerd op: 20-12-2022

Het jaar 2022 zit er alweer op. Terugkijken en reflectie is het thema van deze decembermaand. En daarom doen wij ook onze eigen Kennisplein Gehandicaptensector #wrapped! In dit artikel vind je de vijf best gelezen pagina’s en artikelen van deze site. Heb jij ze al gelezen? Of misschien gebruik je de kennis al vaak tijdens je werk? Lees hieronder meer!

1. Ecogram:

Een ecogram laat in één oogopslag de omvang en de kwaliteit van het informele, sociale netwerk van de cliënt zien. Het ecogram houdt daarbij rekening met de verschillende leefgebieden. Maar hoe maak je zo’n ecogram? Lees er hier alles over: Breng met een ecogram je sociaal netwerk in kaart. 

2. Methodes:

Op deze overzichtspagina vind je methodes, tools en apps voor de begeleiding van je cliënt met een verstandelijke beperking: Methodes voor mensen met een verstandelijke beperking. 

3. Cliëntgroep LVB:

Op de thuispagina van de cliëntgroep licht verstandelijke beperking staan praktische tools, praktijkverhalen en handige cijfers op een rij. Een handige ingang om veel meer te leren en ontdekken over deze cliëntgroep: Doelgroep licht verstandelijke beperking. 

4. Epileptische aanval: 

Lees op deze pagina belangrijke basisinformatie over epilepsie. De aandoening met typische aanvallen, waarbij de controle over bepaalde lichaamsfuncties tijdelijk weg is: Wat is een epileptische aanval? 

5. Activiteitenboek:

In het ‘Activiteitenboek’ en het ‘Activiteitenboek corona’ staan voorbeelden van leuke dingen die je als begeleider kunt doen met mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De activiteiten zijn ook geschikt voor mensen met autisme. Download het hier: Activiteitenboek voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Laatst bijgewerkt op: 20-12-2022

Deel deze pagina via: