Naar hoofdinhoud Naar footer

Activiteitenboek verstandelijke beperking en autisme

Gepubliceerd op: 01-02-2014

In dit activiteitenboek staan voorbeelden van leuke dingen die je als begeleider kunt doen met mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De activiteiten zijn ook geschikt voor mensen met autisme.

Wat zijn leuke activiteiten voor mensen met een beperking?

Begeleiders Jessica Dröge en Michelle Peppel van zorgorganisatie ASVZ maakten dit boek tijdens hun afstudeeronderzoek voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Mensen met autisme helpen met bewegen 

In het activiteitenboek staat bijvoorbeeld beschreven hoe je een sokkenmonster kunt maken samen met jouw cliënt. Iedere cliënt mag een sok uitkiezen. De sok mag versierd/bewerkt worden met verschillende materialen.

Download het activiteitenboek vanuit de bijlage onder dit artikel.

Gezonde dagbesteding in coronatijden

Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie/GGZ Drenthe Research heeft met hulp van subsidie van ZonMw voor het project 'gezonde dagbesteding in coronatijden' een catalogus met activiteiten ontwikkeld. Doel is om een bijdrage te leveren aan de geestelijke gezondheid van mensen met een beperking.  

Aanvullende activiteiten

Ken je nog een andere activiteit die je graag deelt met andere begeleiders? Stuur een mail naar info@kennispleingehandicaptensector.nl

Lees meer over activiteiten en dagbesteding:

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Werkboek

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

ASVZ

Auteur

Jessica Dröge & Michelle Peppel