Naar hoofdinhoud Naar footer

Evelien van Wingerden over project Digitale Toolkit EMB

Evelien van Wingerden is werkzaam binnen het project Digitale Toolkit EMB. In dit interview vertelt ze over haar ambities binnen dit project.

Waarom doe je mee aan dit project?

In dit project kan ik mijn interesse in technologie goed combineren met mijn interesse in de belevingswereld van mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Met de online toolkit die ik ga ontwikkelen, willen we deze werelden dichter bij elkaar brengen: welke mogelijkheden zijn er allemaal, en hoe zet je technologie op een zinvolle manier in voor mensen met EMB?

Wat ga je doen om je doel te bereiken?

Ik ga eerst zoveel mogelijk informatie verzamelen: Ik hoop veel ouders te spreken over hun interesses en informatiebehoefte. Als ouders hier over mee willen denken dan kunnen zij altijd contact opnemen. Daarnaast werken we samen met bijvoorbeeld het Bartiméus Fablab, waar ze veel ervaring hebben met het ontwikkelen van technologische toepassingen.

Later gaan we ook een concept van de toolkit testen, door goed te volgen hoe ouders deze gebruiken. Zo zorgen we ervoor dat de toolkit een zinvolle aanvulling is op de reeds beschikbare informatie op dit gebied.

Wanneer ben je tevreden?

Mijn doel is om over twee jaar een online toolkit te hebben ontwikkeld die mensen regelmatig raadplegen om nieuwe ideeën op te doen hoe zij technologie kunnen inzetten voor mensen met EMB.

Welke tip heb je voor zorgprofessionals?

Technologie kan een verrijking zijn van mensen met EMB. Er zijn allerlei nuttige en ook leuke toepassingen beschikbaar. Denk goed na over hoe en op welke momenten je deze inzet. Wat zijn de mogelijkheden van de gebruiker (zintuigelijk, cognitief)? Moet je nog aanpassingen doen, bijvoorbeeld aan de bediening van het product? Als je gericht op zoek gaat, zul je steeds meer mogelijkheden zien. Houd onze nieuwsbrieven en facebook pagina in de gaten als je onze eigen ontdekkingen wilt volgen.

Meer informatie:

Deel deze pagina via: