Naar hoofdinhoud Naar footer

Kijken naar wat wél kan

Gepubliceerd op: 22-04-2022

De mensen die bij ‘t Kastheel (voorheen Stichting Ela) wonen, zijn in het verleden vaak doorgeschoven in de zorg en regelmatig onthecht. Hun vertrouwen is veelal beschadigd. Persoonsgerichte zorg is voor de medewerkers van ‘t Kastheel: we doen ‘normaal’. Creativiteit en lef om het anders of juist gewoon te doen waarbij verbinding met elkaar en plezier voorop staan om de bewoners onvoorwaardelijk te ondersteunen.

‘t Kastheel brengt hun werkwijze op de website in beeld om anderen in de sector te inspireren ‘meer te kijken naar wat wél kan’. Door regelmatig blogs en artikelen te delen geven zij een kijkje in hun keuken.

Creativiteit, lef, verbinding en plezier staan hierin centraal. De verschillende perspectieven van bewoner, naaste, medewerker en bestuurder komen aan bod.   

Binnen de organisatie werken zij aan een handboek waarin de werkwijze methodisch wordt beschreven. Het handboek geeft meer grip op de werkwijze en laat ook zien waarom het werkt.

Wil je meer weten over de werkwijze van ‘t Kastheel, neem dan contact op via kamperkogge@stichtingela.nl

Over Begeleiding à la carte

Deze aanpak is ontwikkeld in het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte van Volwaardig leven [2019-2021) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zorgaanbieders werkten aan hun eigen aanpak voor vernieuwing van persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector.

Alle Twinkels komen voort uit de lessen van 35 zorgorganisaties binnen het project Begeleiding à la carte, onderdeel van het programma Volwaardig leven.

Lees meer

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan