Naar hoofdinhoud Naar footer

GoOV - Het verhaal van Stefanie

Gepubliceerd op: 16-09-2020

Sinds ik ben begonnen met het reizen met de GoOV-app, is er een wereld voor mij open gegaan. Nu kan ik met vriendinnen afspreken na school en als ik bijvoorbeeld een afspraak bij de tandarts heb, kan ik daar zelfstandig naartoe.

Het reizen met de GoOV-app is voor mij een stap naar zelfstandigheid. Ik ga in de vakantie naar een vriendin in Zutphen; dit ga ik helemaal zelf doen met natuurlijk GoOV als back-up. Als je iets niet begrijpt, kun je altijd terecht bij de medewerkers van de Hulplijn.       

Door het gebruik van de app ben ik meer gaan geloven in mijn eigen kunnen. Vroeger zag ik mijn beperkingen als mijn grenzen, maar nu zoek ik steeds een hoger doel op; allemaal kleine stappen waarmee ik uiteindelijk mijn doel bereik!

"De GoOV APP is een app op een smartphone voor iedereen die moeite heeft met zelfstandig reizen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, cognitieve aandoening, of senioren. GoOV helpt hen zelfstandig, veilig en daardoor met vertrouwen te reizen met het OV op basis van vooraf voorbereide bestemmingen.

GoOV is simpel en intuïtief te gebruiken en begeleidt de reiziger van deur tot deur tijdens de looproutes, naar en van haltes en op stations. Met altijd actuele OV-informatie geeft GoOV aan hoe laat de bus of trein komt, waar en wanneer er moet worden overgestapt en bij welke halte of station er moet worden uitgestapt. Indien de reiziger tijdens een reis ‘vastloopt’ kan met de noodknop onze Hulplijn worden ingeschakeld die de reiziger weer op pad helpt.

Sinds kort is er ook een pictomodule beschikbaar, voor mensen die niet kunnen lezen of voor wie gebruik van picto's overzichtelijker is.”

Over de GoOV-app

Aangeschaft door

De organisatie heeft het aangeschaft

Kosten

650 euro voor het startpakket van 6 maanden. Daarna vanaf 220 euro per jaar. Op dit moment wordt GoOV voornamelijk aangeboden door gemeenten en zorginstellingen. Zij zetten GoOV in om mensen te laten reizen met het OV, in plaats van met een dure (deel)taxi. Nieuwe reizigers krijgen een uitgebreide training voordat ze zelfstandig op pad gaan, om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt.

Ontwikkelaar

Eljakim / Pink Roccade

Hoe kun je samenwerken?

Ouders plannen vooraf routes in voor de reiziger. Zodra een reis wordt gestart, kunnen ouders in het (web)portaal of via de begeleidersapp de reiziger volgen. De reiziger kan altijd contact opnemen met een ouder of begeleider of met het callcenter, voor hulp onderweg of gewoon voor een gezellig praatje.

Domeinen kwaliteit van leven

Werk of dagbesteding, Vrije tijd, Mensen die je kent, Gevoel

Op welk apparaat gebruik je het?

Smartphone

Waar kan ik het vinden?

Voor meer informatie over GoOV kunt je terecht op www.go-ov.nl. Binnenkort wordt ook een 'Light' versie aangeboden, waarbij de reiziger zelf reizen kan plannen middels een invoerveld. Deze komt beschikbaar in de app stores.

Privacy en veiligheid

De veiligheid wordt gewaarborgd doordat de reiziger altijd hulp kan inroepen als er iets mis dreigt te gaan. Hij of zij draagt altijd een kaartje bij zich met contactinformatie, voor het geval dat de smartphone plotseling niet meer werkt. Aan de privacy van de gebruiker wordt uitgebreid aandacht besteed. Belangrijk is dat er openheid is over het volgen van de reiziger op afstand.

Contact

Rens Kempen (rens@renskempen.nl of info@go-ov.nl )

Lees verder over de GoOV-app

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan