Naar hoofdinhoud Naar footer

Videoverslag: op werkbezoek bij ASVZ

In een serie van werkbezoeken die Kennisplein Gehandicaptensector samen met zorgorganisaties in het land organiseerde, waren we dit keer bij ASVZ op bezoek. Begeleiders van verschillende organisaties mochten er een kijkje te nemen. Hoe begeleidt ASVZ ouder wordende cliënten?

Een ouderensoos, een chocolaterie; ASVZ heeft het

Na koffie met een (huisgemaakte) bonbon, mogen deelnemers ervaren hoe het voelt om in een ouder lichaam te zitten. Enkelverzwaarders, ellebooggewichten, een lichaamsvest, handschoenen die bloedtoevoer afknellen, een troebele blik en een geluiddempende koptelefoon zorgen ervoor dat deelnemers in een 'oud lichaam' zitten. Hoe drink je water? Hoe voelt het om rondgereden te worden? Deelnemers ervaren het als een schok de controle te verliezen.

Bekijk het videoverslag

Na een korte uitleg over het Dementiespel 'Weten, vergeten en begeleiden' was het tijd voor de lunch. De deelnemers konden even ervaringen uitwisselen met elkaar en luisterden naar een presentatie over een specialistische leergang Ouderen die ASVZ aanbiedt binnen de organisatie. Deelnemers gingen naar huis met een hoop nieuwe inspiratie om de ouder wordende cliënt nog iets gelukkiger te maken.

YouTube video thumbnail

Download de presentatie 'Dagbeleving & activeren' onderaan de pagina.

Lees meer over oudere cliënten:

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 14-07-2023

Deel deze pagina via:

Contactpersonen