Naar hoofdinhoud Naar footer

Werkbezoek Ipse de Bruggen: de ouder wordende cliënt

Begeleiders van zeven verschillende zorgorganisaties uit de omgeving kwamen bij elkaar. Ze liepen een dag mee om te zien hoe ouder wordende cliënten bij Ipse de Bruggen samenleven op landgoed Ursala in Nieuwveen.

YouTube video thumbnail

Drempelloze doorgangen en tilliften

Na een kopje koffie en een ontvangstwoord kregen de deelnemers in groepjes een rondleiding bij drie verschillende locaties, zowel dagbesteding als wonen.

Er was in het bijzonder aandacht voor aanpassingen voor ouderen, zoals drempelloze doorgangen en tilliften die tot in de kamer lopen.

Wellness-ruimte

De wellness-ruimte werd met veel interesse en ook wat jaloezie bekeken. In deze ruimte kunnen shantala massages gegeven worden en andere wellness activiteiten gedaan worden, zoals nagels lakken en haren wassen. Begeleiders kunnen cliënten hier voor inschrijven.

Na een kop soep en een broodje was de groep klaar voor de volgende activiteit: MOEF kwam langs.

Deze beweegmascotte van Ipse de Bruggen heeft zijn eigen beweegprogramma om cliënten meer te laten bewegen. Hij heeft zelfs een eigen lied. De cliënten zijn gek op hem!

Dementiespel Weten, vergeten en begeleiden

Als laatste onderdeel van de middag speelden we Dementiespel 'Weten, vergeten en begeleiden'.

Tijdens het spel werden de deelnemers uitgedaagd met vragen over bijvoorbeeld de verschillende stadia van dementie en wat je moet doen als iemand slikproblemen heeft.

Aan de reacties van de deelnemers te horen, vonden zij de dag erg geslaagd.

Zelf aan de slag met cliëntgroep ouder wordende cliënt

Deel deze pagina via:

Contactpersonen