Toon zoekbalkToon menu

Agenda

Hier vind je bijeenkomsten die interessant zijn voor jou als zorgprofessional in de gehandicaptenzorg.

dinsdag 11 oktober Digitaal

Cultuursensitief werken, Webinar In de webinar Cultuursensitief werken staat deze vraag centraal. Het doel is tweeledig. Ten eerste wordt besproken welke invloed cultuur en levensbeschouwing hebben op jouw werk. Ten tweede worden tips gegeven hoe jij daar in de praktijk mee om kunt.

woensdag 12 oktober Almere

Openbare les "met een goede trampoline spring je hoger" Het lectoraat Klantenperspectief in ondersteuning en zorg nodigt je van harte uit voor de openbare les ‘Met een goede trampoline spring je hoger. De invloed van de samenleving op veerkrachtige gezinnen.’

donderdag 13 oktober

Kick-off rookvrije ouderen- en gehandicaptenzorg Op 13 oktober 2022 organiseren ActiZ en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een online kick-off van het programma Samen Rookvrij.

vrijdag 14 oktober Utrecht en online

Symposium ondersteuning van de emotieregulatie bij mensen met een verstandelijke beperking Op dit symposium worden een aantal praktijkgerichte interventies besproken waarmee je cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking kunt helpen bij het reguleren van hun emoties.

vrijdag 14 oktober

Goed Werk! bijeenkomst regio Zuid Goed Werk! Een regionale bijeenkomsten over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg.

woensdag 19 oktober

Goed Werk! bijeenkomst regio West Goed Werk! Een regionale bijeenkomsten over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg.

donderdag 20 oktober Utrecht

Masterclass 'Kennismanagement in de zorg 2022' In het najaar van 2022 mag het weer! Na een noodgedwongen pauze van bijna 3 jaar (vanwege corona-maatregelen) organiseert de VGN komend najaar voor de 15e keer de succesvolle masterclass 'Kennismanagement in de zorg'.

donderdag 20 oktober Online

Uitwisselsessie Infectiepreventie: hoe besmettelijk zijn jullie dit jaar? Vanuit het programma 'Kan of moet het hygiënischer in de gehandicaptenzorg?' delen we onze eerste inzichten in wat speelt en werkt bij infectiepreventie. Ook wisselen we successen en tips uit om hygiënisch (te gaan) en blijven werken. 

dinsdag 25 oktober

Wzd café – Open de deuren De Wet zorg en dwang regelt wat je kunt doen als zorgverlener. Tijdens dit Wzd café gaan we het hebben over het openen van ‘gesloten afdelingen’.

dinsdag 25 oktober Online

Uitwisselsessie Infectiepreventie: hoe besmettelijk zijn jullie dit jaar? Vanuit het programma 'Kan of moet het hygiënischer in de gehandicaptenzorg?' delen we onze eerste inzichten in wat speelt en werkt bij infectiepreventie. Ook wisselen we successen en tips uit om hygiënisch (te gaan) en blijven werken. 

woensdag 26 oktober

Goed Werk! bijeenkomst regio Noord Goed Werk! Een regionale bijeenkomsten over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg.

maandag 31 oktober Arnhem

Achtdaagse leergang "Seksualiteit" voor aandachtfunctionarissen Veel mensen met een verstandelijke beperking ervaren seksuele nood, vele hulpverleners handelingsverlegenheid. Het blijkt dat dit vaak een ideale situatie is om niets te doen. Deze training biedt handvatten om op een leuke manier methodisch aan de slag te gaan met het thema seksualiteit, intimiteit en relatievorming.

dinsdag 01 november

Gehandicaptenzorg Fair Op 1 november organiseert het Nederlands Congresbureau de Gehandicaptenzorg Fair in de Basiliek in Veenendaal.

woensdag 02 november

Webinar seksuele en criminele uitbuiting Deze webinar geeft je meer informatie over mensenhandel en specifiek seksuele en criminele uitbuiting. Bij mensen met een verstandelijke beperking is dit probleem het grootst, omdat de signalen vaak onopgemerkt blijven. Daarom wordt er tijdens de webinar de signalen en risicofactoren, maar ook de vervolgstappen na signalering besproken. Dit doen we samen met een ervaringsdeskundige.

vrijdag 11 november

Eindcongres: Dementie bij mensen met (Z)EV(M)B Op 11 november 2022 organiseert Universitair Medisch Centrum Groningen het eindcongres Dementie bij mensen met (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperkingen. Tijdens dit congres delen zij na 3 jaar onderzoek de nieuwste inzichten en praktische handvatten. In de middag kan men interactieve workshops volgen die door de 4 betrokken zorgorganisaties worden vormgegeven. Het congres is zowel in Wolvega als online te volgen.

dinsdag 15 november Digitaal

Wzd Café - Aan de slag met de Wzd-wijzer Zorg verleen je iedere dag. Je wil het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega's? Ga aan de slag met de Wzd-wijzer.

dinsdag 22 november

Netwerkbijeenkomst: Sociale relaties & ICT en EMB & ICT Meld je aan voor de netwerkbijeenkomst van Sociale relaties & ICT en EMB & ICT.

dinsdag 22 november Amsterdam

Traumasensitief werken in de gehandicaptenzorg Schrijf je in voor de 3e landelijke studiedag met als thema: traumasensitief werken in de gehandicaptenzorg.

woensdag 30 november Ede

EMB congres 30 november 2022 Het platform Ernstig Meervoudig Gehandicapten (EMG) organiseert op 30 november 2022 het EMB congres. Meld je aan!

maandag 12 december

Goed Werk! Landelijke Inspiratiesessie Goed Werk! Landelijke Inspiratiesessie. Een festival over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg.

donderdag 15 december Digitaal

Wzd Café - Aan de slag met de Wzd-wijzer Zorg verleen je iedere dag. Je wil het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega's? Ga aan de slag met de Wzd-wijzer.

zaterdag 17 december Amsterdam

Transcafé LVB Ook mensen met een licht verstandelijke beperking hebben soms transgender gevoelens. Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep.

donderdag 12 januari

[LIVE] Jaarlijks Congres LVB en trauma - editie 2023 Op donderdag 12 januari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘LVB en trauma’ plaats in Utrecht (online op 1 februari 2023).

woensdag 01 februari

[ONLINE] Jaarlijks Congres LVB en trauma - editie 2023 Op donderdag 12 januari 2023 vindt live het jaarlijkse congres ‘LVB en trauma’ plaats in Utrecht (online op 1 februari 2023).