Home Agenda

Agenda

Agenda

Hier vind je bijeenkomsten die interessant zijn voor jou als zorgprofessional in de gehandicaptenzorg.

maandag 23 september Utrecht

Conferentie Uitgerekend nu?! Wil je je inzetten voor preventie van en ondersteuning bij onbedoelde zwangerschappen? Deze conferentie is bedoeld voor iedereen in de zorg, het onderwijs en het sociaal domein, die zich bezighoudt met ondersteuning en begeleiding van jongeren en kwetsbare groepen.

dinsdag 24 september Hilversum

Workshop regeldruk tijdens Health Learning Summit Wil jij met andere zorgprofessionals kennis uitwisselen en inspiratie opdoen over leren en ontwikkelen in de zorg? Kom naar de Health Learning Summit op 24 september.

dinsdag 24 september Oisterwijk

Schrapsessie regeldruk in de gehandicaptenzorg - Oisterwijk Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die we op 24 september organiseren. Samen met je collega’s ga je aan de slag om regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

dinsdag 24 september Amersfoort

Congres: Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking Herken dementie bij mensen met een verstandelijke beperking en leer wat je kunt doen om de kwaliteit van leven hoog te houden.

dinsdag 24 september Breda

Informatiebijeenkomst Wet zorg en dwang in Breda Het ministerie van VWS organiseert op dinsdag 24 september 2019 een bijeenkomst voor zorgprofessionals en beleidsmakers over de Wet zorg en dwang in Breda.

woensdag 25 september Amersfoort

Congres - Bereid je voor op de toekomst van de zorg Tijdens het congres ‘De zorg in beweging’ komen deelnemers van alles te weten over ontwikkelingen in de zorg. Hoe bereid je je goed voor op toekomstige veranderingen?

donderdag 26 september Alkmaar

Dementietafel Ouder worden en dementie Uitnodiging voor ouders, broers en zussen, mantelzorgers, vrijwilligers en hulpverleners om mee te praten aan de dementietafel met als thema Ouder worden, dementie en mensen met een verstandelijke beperking.

donderdag 26 september Huizen

Mini-symposium iPad-gebruik door mensen met een visuele én verstandelijke beperking Mini-symposium door Visio voor mensen met een visuele én verstandelijke beperking.

donderdag 26 september Huis ter Heide

Uitreiking Pier de Boer-prijs 2019 Uitreiking van de Pier de Boer-prijs voor de beste technologische innovatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

vrijdag 27 september Roermond

Informatiebijeenkomst Wet zorg en dwang in Roermond Het ministerie van VWS organiseert op vrijdag 27 september 2019 een bijeenkomst voor zorgprofessionals en beleidsmakers over de Wet zorg en dwang in Roermond.

vrijdag 27 september Ede

Congres Ernstig verstandelijke beperkt: eigen regie en wilsbekwaam Wat betekent de nieuwe Wet zorg en dwang voor de zorg voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking? Wanneer is er sprake van onvrijwillige zorg en wanneer mag de cliënt zelf beslissen?

maandag 30 september Zoetermeer

Symposium – Ondersteunen van mensen met een LVB Wil je je kennis verbreden of verdiepen over het ondersteunen van mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking? Kom naar dit symposium op 30 september of 1 oktober met onder andere workshops en een theatervoorstelling.

maandag 30 september Ridderkerk

Informatiebijeenkomst Wet zorg en dwang in Ridderkerk Het ministerie van VWS organiseert op maandag 30 september 2019 een bijeenkomst voor zorgprofessionals en beleidsmakers over de Wet zorg en dwang in Ridderkerk.

woensdag 02 oktober Utrecht

Netwerkbijeenkomst Coalitie voor Inclusie Netwerkbijeenkomst van de Coalitie voor Inclusie over de implementatie van het VN-verdrag gelijke rechten mensen met een beperking.

woensdag 02 oktober

Najaarscongres JMZ PRO Veel jongeren hebben naast hun studie of school een mantelzorgtaak. Hoe kun je deze jonge mantelzorgers ondersteunen in de zorg voor hun naasten?

dinsdag 08 oktober Amersfoort

Congres Seksualiteit en intimiteit bij mensen met een verstandelijke beperking Verlangen naar intimiteit en seksualiteit is gezond. Hoe help je cliënten om zich positief te ontwikkelen en gezonde relaties aan te gaan?

dinsdag 08 oktober Doorn

Workshopmiddag Jij maakt het verschil Hulpverleners zijn goed in zien wat de ander nodig heeft, maar wat heb jij zelf nodig? Hoe blijf jij vitaal? Door je sensitiviteit ook op jezelf te richten leer je hoe je vanuit jezelf de ander mee neemt. Daarmee ben je dus zelf het instrument in de begeleiding.

donderdag 10 oktober Amersfoort

Congres Groepsdynamiek in de gehandicaptenzorg Hoe kun je als begeleider of teammanager invloed uitoefenen op het groepsklimaat van je cliënten of team? Welke groepsrollen zijn er en hoe herken je deze bij jouw cliënten? En welke methodieken dragen bij aan een positief groepsklimaat?

donderdag 10 oktober Utrecht

Maak kennis met het Erkenningstraject interventies langdurende zorg Heb je een interventie die gebruikt wordt binnen de gehandicaptensector of ben je bezig om een interventie te ontwikkelen? Kom naar deze bijeenkomst om meer te leren over het erkenningstraject.

donderdag 10 oktober West NL

Schrapsessie regeldruk in de gehandicaptenzorg - Rijswijk Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die we op 10 oktober organiseren. Samen met je collega’s ga je aan de slag om regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

vrijdag 11 oktober

Symposium Anders dan Normaal! Tijdens dit symposium wordt stilgestaan bij een andere soort benadering naar mensen met een verstandelijke beperking. Interdisciplinair, inclusief en innovatief.

vrijdag 11 oktober Utrecht

Platform sociale netwerken Platform sociale netwerken helpt mensen met een beperking bij hun sociale contacten. Iedereen die zich hierbij betrokken voelt kan aansluiten.

zaterdag 26 oktober

Symposium epilepsie aanvalsdetectie Op 26 oktober 2019 vindt het symposium "Epilepsie aanvalsdetectie: nieuwste ontwikkelingen & wat heeft u nodig? plaats.

maandag 28 oktober Soesterberg

Symposium Geef mij je hand Symposium voor gedragswetenschappers en geestelijk verzorgers van mensen met een verstandelijke beperking.

dinsdag 29 oktober Utrecht

Dag van de cliëntcommunicatie Op 29 oktober organiseren toonaangevende organisaties een dag rondom cliëntcommunicatie.

woensdag 30 oktober Zeist

Congres Grensoverschrijdend gedrag Het is belangrijk om als zorgprofessional duidelijk jouw grenzen te stellen en te laten weten wanneer deze grenzen overschreden worden. Wat kunt je doen in lastige situaties? Hoe gaat u om met gewelddadige cliënten? Of op welke manier ondersteun je een collega die met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft gehad?

vrijdag 01 november Amsterdam

Symposium LHBTI & LVB Zonder Stempel organiseert in samenwerking met TNN en Fabriek 69 het landelijk symposium 'LHBTI & LVB'.

dinsdag 05 november Amersfoort

Congres Positieve Gezondheid in de praktijk Wissel kennis uit over Positieve Gezondheid en versterk je netwerk. Sprekers: Machteld Huber (grondlegger Positieve gezondheid) en Henk Nies (bestuurder Vilans).

dinsdag 05 november

Begeleiderscongres Juridische kennis: zo zit het! Op 5 november vindt het begeleiderscongres Juridische kennis: zo zit het! plaats. Meld je aan.

donderdag 07 november Utrecht

Workshop ‘Goed onderbouwd’ - Erkenningstraject langdurende zorg Vilans organiseert op 7 november de workshop 'Goed onderbouwd’, waarin je als ontwikkelaar binnen de gehandicaptenzorg aan de slag kunt gaan met de onderbouwing van je interventie.

dinsdag 12 november Wehl

Schrapsessie regeldruk in de gehandicaptenzorg - Oost Nederland Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die we op 12 november organiseren. Samen met je collega’s ga je aan de slag om regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen.

donderdag 14 november

Congres over LVB en agressie Congres over diagnostiek en behandeling van gedragsproblematiek bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

donderdag 14 november Amsterdam

Netwerkmiddag Sociale Relaties & ICT en EMB & ICT Save the date! Op 14 november vindt er bij Cordaan een netwerkbijeenkomst plaats met als thema: 'samenwerking, in onderzoek, met en zonder ICT.' 

woensdag 20 november Utrecht

Studiedag Lvb en verslaving Mensen met een verstandelijke beperking zijn gevoeliger voor middelenafhankelijkheid en de consequenties van een verslaving zijn ook nog eens heftiger. Op deze studiedag maak je kennis met speciale interventies voor deze doelgroep, bijvoorbeeld met Virtual Reality.

dinsdag 26 november

Epilepsie en een verstandelijke beperking Het herkennen van epilepsie bij mensen met een verstandelijk beperking is echter moeilijk. Herkent u de signalen van een epileptische aanval?

dinsdag 03 december Zeist

Schrapsessie regeldruk in de gehandicaptenzorg - Zeist Ga op 3 december met je collega's aan de slag om regels in kaart te brengen en te verminderen.

woensdag 04 december Zeist

Congres Schelden, stelen en verslaving Wat kun je doen in de begeleiding van jouw cliënt als het gaat om probleemgedrag en psychiatrische stoornissen? Wanneer kunt je doorverwijzen en naar wie? En moet je aangifte doen bij elk delinquent gedrag van jouw cliënt?

woensdag 11 december Amersfoort

Congres Palliatieve zorg aan kinderen Congres van nascholingsorganisatie Medilex over palliatieve zorg aan kinderen met een ernstige levensbeperkende ziekte.

vrijdag 31 januari Amersfoort

7-daagse opleiding Psychiatrie gehandicaptenzorg Tijdens zeven interactieve dagen vergroot je jouw kennis over diverse psychiatrische ziektebeelden bij mensen met een verstandelijke beperking. Na deze opleiding heb je veel praktische handvatten voor het signaleren van en omgaan met psychiatrische problematiek bij jouw cliënten​.

maandag 30 maart Heel Nederland

VG Hackathon 2020 -Tijd voor zorg! Het Netwerk VG organiseert van 30 maart t/m 3 april 2020 een VG Hackathon rond het thema werkdruk en arbeidsmarkttekort.

Op de hoogte blijven?

Abonneer je gratis op de tweewekelijkse nieuwsbrief van het Kennisplein Gehandicaptensector

Op de hoogte blijven?

Abonneer je gratis op de tweewekelijkse nieuwsbrief van het Kennisplein Gehandicaptensector

Kennisplein Gehandicaptensector gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies (inclusief tracking cookies).
Niet akkoord en lees meer