Toon zoekbalkToon menu

Masterclass Gehandicaptenzorg

Leer alles over gezondheidsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 5 juli 2022
  • Tijdstip: van 9.00 tot 16.00 uur
  • Waar: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
  • Organisator: Hart voor Zorg
  • Kosten: € 199,00 (vroegboek tarief)
  • Aanmelden en informatie: via deze link
  • Vragen: klantenservice@hartvoorzorg.nl
Wil jij nieuwe kennis opdoen over de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? De Masterclass Gehandicaptenzorg is speciaal voor de zorgverleners die verbreding en verdieping zoeken. Tijdens dit congres vertellen experts over nieuwe inzichten omtrent gezondheidsproblemen bij mensen een verstandelijke beperking.

Nog te vaak zien we gezondheidsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking over het hoofd. Dementie is bij hen bijvoorbeeld lastig te herkennen. Hoe zit dat trouwens met dementie en downsyndroom? En slaapapneu? En bewegen cliënten eigenlijk wel genoeg? Hoe kunnen we beter met hen communiceren? Er zijn veel onderwerpen in de gehandicaptenzorg die meer aandacht verdienen, dus daar gaan we wat aan doen.

Meerdere nieuwe sprekers, vooral uit het noorden van het land, geven op dit congres interactieve workshops en bieden voorbeelden waar je in de praktijk direct iets aan hebt. Denk aan een kennisquiz, tafelgesprek, een minidocumentaire en een ervaringsverhaal van twee zussen over ‘Down en dementie’. Op het congres spreken veel behandelaren die hun onderzoek combineren met zorg in de praktijk. Kies de onderwerpen die het beste bij jou passen en praat, denk en doe mee!

Voor wie is dit congres?

Dit congres is bedoeld voor zorgprofessionals in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Met name begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen. Het congres kan natuurlijk ook interessante nieuwe inzichten geven voor behandelaren, familieleden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden.

Accreditatie

Dit congres is geaccrediteerd voor 5 punten bij het Kwaliteitsregister V&VN.