Toon zoekbalkToon menu

Epilepsie

Hoe ziet mijn hulp eruit?

Roland woont vanwege zijn epilepsie begeleid bij Kempenhaeghe, het expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie. Roland schrijft voor het Kennisplein blogs waarin hij vertelt over zijn ervaringen en belevingen. 

Toen helder werd dat ik begeleiding nodig had op het gebied van leven met epilepsie  is de stap gezet naar het begeleid wonen binnen Kempenhaeghe. Kempenhaeghe is een expertisecentrum op het gebied van Epilepsie. Ik woon nu in Asten, binnen één van de buitenhuizen van Kempenhaeghe. Kempenhaeghe heeft diverse woningen voor cliënten met epilepsie bv. in Sterksel (wijk Kloostervelden) en ook buitenhuizen in Someren en Heeze.

Dagelijkse dingen

De begeleiding zoals ik die nu krijg gaat nu met name over de dagelijkse dingen waarin de epilepsie een rol speelt: het huishouden; hulp krijgen bij waar heb ik moeite mee heb. Ik vergeet veel en raak snel het overzicht kwijt bij huishoudelijke taken. Daar word ik in bijgestaan en begeleiders herinneren me aan dingen die ik echt niet mag vergeten. Op die manier wordt me veel geleerd in het huishouden. 

Active Support

Hierbij is binnen Kempenhaeghe ook gebruik gemaakt van de methodiek van Active Support. Er zijn nu veel dingen die  ik na verloop van tijd zelfstandig kan, zoals strijken. Het overzicht houden in de post is moeilijk voor me en ook dat vereist hulp.
 
Verder kan ik mijn eigen gang gaan, doen wat ik wil en gaan waar ik wil. En dat vind ik erg belangrijk!

Tot zover weer,
groeten Roland

Lees ook

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.