Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Praatknop Big Mack

De Big Mack (praatknop) is een hulpmiddel waarbij je een korte boodschap kunt opnemen. Met één druk op de grote knop kun je de boodschap beluisteren. 

big-mack-communicatie-digitaal-emb-gewoon-bijzonderDe Big Mack is een hulpmiddel met digitale spraakuitvoer en regelbaar volume. De bediening is enorm eenvoudig. Na een druk op de knop volgt direct spraakuitvoer. Dit hulpmiddel is geschikt voor steeds terugkerende eenvoudige opdrachten. Je kunt tot 20 seconden geluid opnemen en weergeven. Je kunt de Big Mack ook koppelen aan een extern apparaat als een lampje of speelgoed. Daarna wordt deze direct in- of uitgeschakeld.

Ga Lees meer over de praatknop 'Big Mack'


Casus

Victor is heel blij met de Big Mack. 's ochtends spreekt zijn moeder of broertje iets in. Dit kan Victor zelf op het KDC afspelen. Als begeleider kun je meeluisteren. Grapjes en liedjes vindt hij het leukst om te delen. Klopt het dat je de Big Mack ook kan aansluiten op een elektrische trein (of andere elektrische apparaten), zodat Victor deze zelf kan bedienen?

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • persoonlijke ontwikkeling
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

Beoordeling
De Big Mack wordt over het algemeen positief gewaardeerd als hulpmiddel in de communicatie met mensen met EMB. met een druk op de knop kunnen ze een boodschap overbrengen. Bron: KMD.nl


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.