Toon zoekbalkToon menu

Praktijkverhalen

Op deze pagina staan een aantal praktijkverhalen die je als zorgprofessional, ouder en betrokkene verder kunnen helpen bij het begrijpen van moeilijk verstaanbaar gedrag bij mensen met een ernstig verstandelijke beperking. 

Kennisbank EVB+

In de kennisbank van het Kennisplatform EVB+ vind je informatie over het leven van en de zorg voor mensen met EVB+. Informatie die van belang is voor professionals, ouders en andere betrokkenen.
Lees meer

Relevante praktijkverhalen

Hieronder hebben we interessante praktijkverhalen verzameld die eerder gepubliceerd zijn op Het Kennisplein Gehandicaptensector. Praktijkverhalen die door ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en bijvoorbeeld ouders zijn geschreven. Deze verhalen zijn ook relevant voor betrokken van mensen met EVB+.
 

Boek van ouders over hun zorgintensieve kind

In de bundel ‘In mijn hart…, uit mijn handen’ (gepubliceerd door het CCE) staan 18 verhalen waarin ouders vertellen over de zoektocht naar goede zorg voor hun zorgintensieve kind. Het boek biedt een unieke inkijk in de ervaringen van ouders in vastlopende situaties. Download het boek en bekijk de videopresentatie.
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.