Toon zoekbalkToon menu

Ervaringsdeskundigheid

Training Samen Sterker

Samen Sterker is een training waarin mensen met een verstandelijke beperking én hun begeleiders zich samen ontwikkelen als ervaringsdeskundige en coach. Tijdens de training leren zij op een gelijkwaardige manier samenwerken. Leren van elkaar en met elkaar! Bekijk hieronder de video over hoe Training Samen Sterk is ontstaan.

Professioneel ervaringsdeskundigenteam 

Door het volgen van de training Samen Sterker kan worden toegewerkt naar een professioneel ervaringsdeskundigenteam binnen een zorginstelling. De opgeleide ervaringsdeskundigen kunnen zich ook specialiseren in bepaalde onderwerpen, denk aan vragen over kinderwens, acceptatie van je beperking, eenzaamheid, cultuurverschillen of participatie in het onderwijs. Na de training kunnen alle nieuwe ervaringsdeskundigenteams zich aansluiten bij Netwerk Ervaringsdeskundigheid.

Ervaringen van de ervaringsdeskundigen

Bij Cosis hebben 11 mensen met een licht verstandelijke beperking de opleiding Samen Sterker van de LFB gevolgd. Sinds begin 2020 zijn ze aan het werk als ervaringsdeskundige lvb. In deze video vertellen zij wat ze doen en waarom ze hun werk zo belangrijk vinden. Meer informatie

Neem contact op met Ineke Wolters, coördinator Scholing & Training

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.