Toon zoekbalkToon menu

Free Learning Gehandicaptenzorg

Free Learning is een website boordevol kosteloze e-learnings voor en door iedereen in zorg en welzijn. Op Free Learning vind je vrij toegankelijke actuele kennis voor bij je dagelijkse werk.  

Alle Free Learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Je maakt je module op je werkplek of thuis op de bank en je hoeft je niet voor te bereiden. Als je 80% van de vragen van een module goed hebt beantwoord, kun je een certificaat uitprinten (gratis) en soms een accreditatiepunt aanvragen. Bekijk op de website van Free Learning alle free learnings

Free Learnings voor de gehandicaptenzorg

Omgaan met agressie

In deze e-learning leer je wat je kunt of moet doen wanneer je wordt geconfronteerd met agressief gedrag bij cliënten.
Ga naar de e-learning

Free Learning Wassen met Affectie

Deze module gaat over het voorkomen van agressie en gedragsproblemen tijdens het wassen. Bij ‘Wassen met Affectie’ draait het om rust, veiligheid, empathie en contact (‘affect’). 
Ga naar de e-learning

Niet zichtbare beperkingen

Met deze e-learning breng je jezelf basiskennis bij over wat ‘Niet-zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.
Ga naar de e-learning

Free Learning Gentle Teaching

Door een hechte relatie kan een begeleider iemand ook bij hoge stress of agressie op een warme en geweldloze manier tot rust brengen. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat?
Ga naar de e-learning

Informele zorg rond mensen met (L)VB

Deze module helpt je meer kennis en vaardigheden te krijgen om mantelzorgers goed te begrijpen, goed met hen samen te werken en hen zo goed mogelijk te ondersteunen.
Ga naar de e-learning

Free Learning Goed in Gesprek

Door goede gesprekken wordt werk leuker en de zorg beter. Sommige gesprekken lopen lastig. Waarom is dat en hoe kan het beter? Dat leer je met de eLearning modules Goed in Gesprek.
Ga naar de e-learning

Basis Fysiek Gezond werken

Als zorgverlener wordt je vaak zwaar belast, denk daarbij aan je nek, schouders, knieën en natuurlijk je rug. In deze module leer je vaardigheden voor gezond werken.
Ga naar de e-learning

Omgaan extreem obese cliënten

In deze module leer je hoe je kunt omgaan met cliënten die extreem zwaar zijn. Maar ook hoe je fysieke overbelasting hierbij kunt voorkomen.
Ga naar de e-learning

Free Learning Zelfredzaamheid

Deze Free Learning module is bedoeld voor zorgprofessionals die meer willen leren over hoe je zelfredzaamheid bij cliënten kunt stimuleren.
Ga naar de e-learning

Free Learning Verzorgend Wassen

Verzorgend Wassen, of wassen-zonder-water, is minder belastend voor cliënten, en ook beter voor de huid. Daarnaast heeft het ook voordelen voor zorgmedewerkers.
Ga naar de e-learning

Meer doen met verzorgend wassen

Je leert over de mogelijkheden van verzorgend wassen voor oudere, mogelijk dementerende mensen met een beperking en met bijvoorbeeld angst voor water en weinig energie. 
Ga naar de e-learning

Werken aan zelfredzaamheid

Deze module is bestemd voor zorgprofessionals die zelfredzaamheid bij hun cliënten willen verbeteren. Je leert over zelfredzaamheid en de ZelfredzaamheidsRadar.
Ga naar de e-learning

Free Learning Zorg en dwang

In deze Free Learning over onvrijwillige zorg leer je wanneer er sprake is van onvrijwillige zorg en doe je ideeën op voor vrijwillige alternatieven van deze zorg.
Ga naar de e-learning

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Mieke Janssen 7/10/2021

Hallo,
ik zie dat er nog een Freelearning op jullie site staat over vrijheidsbeperkende maatregelen. Lijkt me enigszins achterhaald met de huidige Wzd.
Daarnaast hebben jullie ook een actuele Freelearning over de Wzd.
Groet Mieke


Nico Knibbe 22/4/2021

Misschien is je browser niet meer up to date, of werk je met Internet Explorer? Ik zou Google Chrome proberen. Succes!


M.v.Doorn 1/8/2020

Hallo,
De free learning wassen met affectie doet het niet als ik wil starten, krijg een blanco scherm.
mvg