Toon zoekbalkToon menu

Licht verstandelijke beperking

e-Learning voorkomt schulden bij jongeren met een verstandelijke beperking

MEE NL biedt een online leerprogramma voor moeilijk lerende jongeren die moeilijk met geld kunnen omgaan. Het programma is onderdeel van het programma Smart met Geld, dat zich richt op het vergroten van financiële weerbaarheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

e learning schuldenDe e-learning is ook zonder de training 'Smart met Geld' te gebruiken en is voor iedereen openbaar toegankelijk. Niet alleen praktijkschoolleerlingen, maar ook andere kwetsbare jongeren maken zo profijt van de online tool.

Risico op financiële problemen

Jongeren met een licht verstandelijke beperking kunnen dikwijls moeilijk nee zeggen en vinden het lastig verleidingen te weerstaan. Ze lopen daardoor grote risico om in de financiële problemen te komen. Smart met Geld is erop gericht om dat te voorkomen.

Het project bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van 15 tot 18 jaar op praktijkscholen, waarbij ze op een praktijkgerichte wijze leren met geld om te gaan. De e-learning is hiervan een belangrijk onderdeel.

Ga naar de e-Learning

Bron: MEE NL

Lees meer over internet en LVB

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.