Toon zoekbalkToon menu

Stichting Zorgen na Coma pleit voor de komst van een comacentrum 14/08/2014

Stichting Zorgen na Coma pleit voor de komst van een comacentrum in Nederland en aanpassing van de richtlijn voor behandeling, zodat ook patiënten ouder dan 25 jaar terecht kunnen in het centrum.

Alle patiënten welkom in comacentrum

De huidige richtlijn gaat ervan uit dat behandeling bij patiënten ouder dan 25 jaar niet effectief is. Daardoor wordt behandeling op dit moment alleen vergoed bij patiënten tot 25 jaar. Revalidatie Nederland stelt dat hierdoor jaarlijks 50 tot 75 vegetatieve en minimaal bewuste patiënten niet in aanmerking komen voor revalidatie. Stichting Zorgen na Coma vindt dat in het centrum alle patiënten terecht moeten kunnen en vindt daarom dat richtlijnen voor behandeling van comapatiënten moeten worden aangepast.

Stichting Zorgen na Coma

Zorgen na Coma is een initiatief van familieleden van comapatiënten die volgens de huidige regels te oud zijn voor revalidatie. De stichting wil daarom dat Nederland een comacentrum krijgt, net zoals België dat heeft in Luik. De stichting krijgt volgens het Algemeen Dagblad steun van de partijen CDA, SP en de ChristenUnie. Ze hebben aangekondigd vragen te gaan stellen in de Tweede Kamer over de kwestie.

Lees meer over het comacentrum op de website van het Algemeen Dagblad (externe link)