Toon zoekbalkToon menu

Dementiespel tweede plaats Gehandicaptenzorgprijs 2014 27/11/2014

Dementiespel

Dementiespel ‘Weten, vergeten en …begeleiden!’ is tweede geworden tijdens de Gehandicaptenzorgprijs 2014. Het spel helpt begeleiders in de gehandicaptenzorg om op een aansprekende en laagdrempelige manier om te gaan met cliënten met een verstandelijke beperking en dementie. Het spel, dat is ontwikkeld door ASVZ, biedt kennis en praktische tips en is bedoeld om de psychische en lichamelijke gezondheid te bevorderen.

Gehandicaptenzorgprijs 2014

De Gehandicaptenzorgprijs is een initiatief van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Met de prijs wil de VGN kennisontwikkeling, kennisverspreiding en verdere professionalisering van de medewerkers in de gehandicaptenzorg stimuleren.

Winnaar 'Spraaktaal'

Het boek ‘Spraaktaal’ van Koninklijke Kentalis is de winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs. Dit boek geeft uitleg over het wat, hoe en waarom van taalstoornissen. De prijs bestaat uit een bedrag van € 7.500,- en een sculptuur van Janneke de Groot-Sweers, een kunstenares met een visuele beperking. De prijs is bestemd voor verdere implementatie en ontwikkeling van de methode.

Lees meer