Toon zoekbalkToon menu

Topdesigners werken samen met mensen met een verstandelijke beperking 23/10/2014

'Social Label' is een paar jaar geleden opgericht door Petra Janssen en Simone Kramer. Met het initiatief brengen zij mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt samen met gerenommeerde designers.

Hout bewerken

Simone en Petra gaan werkplaatsen af en kijken of er talent voor het ontwerpvak rondloopt. Als ze die vinden proberen ze deze met de designers in contact te brengen en samen een ontwerp te laten uitwerken.

Jeroen en Piet Hein

Social Label 'scoutte' inmiddels acht mensen. Waaronder Jeroen Heerdink. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en werkt samen met ontwerper Piet Hein Eek. Hij bewerkt hout voor het project. De samenwerking bevalt Jeroen en Piet Hein erg goed. 'Als je iets terug kunt doen zonder er veel geld aan te verdienen, is dat fantastisch, het zijn allemaal geweldige gasten', stelt Eek.

Social Label op Dutch Design Week

Dit jaar is het rijtje producten in de stand van de Dutch Design Week nog bescheiden. Langzamerhand komen er wel steeds meer Social Label-producten en dringt de methode meer door tot de designers en de werkplaatsen.

> Lees meer over het thema 'Dagbesteding en werken'

Bron: Omroep Brabant (externe link).

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.