Toon zoekbalkToon menu

Veel kennisuitwisseling op bijeenkomst palliatieve zorg 29/10/2014

Bijeenkomst palliatieve zorg gehandicaptensector

Palliatieve zorg staat hoog op de agenda van organisaties in de gehandicaptenzorg, terwijl er tegelijkertijd niet altijd genoeg kennis aanwezig is. Tijd voor een bijeenkomst over deze zorg op 28 oktober. Uitgangspunt hiervoor was de conclusie van een invitational (externe link) voor bestuurders van deze zomer: Nu de inzet voor palliatieve zorg groot is, is het belangrijk beschikbare kennis met elkaar te delen. Daarom deden 90 medewerkers van gehandicaptenzorginstellingen kennis en inspiratie op tijdens de bijeenkomt ‘Palliatieve zorg beter op de kaart’, die het Kennisplein Gehandicaptensector samen met de VGN en ZonMw organiseerde.

Kennis over palliatieve zorg ruim aanwezig

En kennis is er zeker. Van een nieuwe methodiek voor het voeren van slecht nieuws gesprekken (externe link) tot een zorgpad stervensfase. En van de PALLI-checklist (nu in ontwikkeling) tot Kwijt, een presentatie over verliesverwerking. Veel van deze kennis zullen wij hier ook op het Kennisplein beschikbaar stellen.

Verbeterprogramma Palliatieve Zorg

Richard Starmans vertelde namens ZonMw over het Verbeterprogramma Palliatieve zorg. Het programma verbindt met behulp van bestaande kennis landelijke, regionale en lokale praktijken met elkaar en stimuleert nieuwe initiatieven. De komende subsidieronde biedt ook ruimte aan instellingen in de gehandicaptenzorg om met ondersteuning van subsidie aan de slag te gaan met dit onderwerp. Meer informatie hierover vind je op de website van ZonMw (externe link).'

> Lees meer over de cliëntgroep 'Ouder wordende cliënten'

(Bron: VGN)