Toon zoekbalkToon menu

Doe mee met de VeranderKIZT-innovatienetwerken 14/04/2015

De VeranderKIZT is een handreiking om met zeggenschap en inclusie aan de slag te gaan. Hoe ondersteun je mensen een eigen leven op te bouwen in de samenleving? Op dit moment is een nieuwe versie in ontwikkeling en in het najaar starten er innovatienetwerken. 

Veranderkizt innovatienetwerk

Innovatienetwerken VeranderKIZT

VeranderKIZT voor eigen regie en inclusie innovatienetwerk

De veranderKIZT is een gids voor individuele ondersteuning, wijkontwikkeling en inclusief ondernemerschap. De gids is er voor wijkteams, gemeenten, burgers en organisaties in de zorg- en welzijnssector.

In het najaar van 2015 starten er drie VeranderKIZT-innovatienetwerken:

  • De innovatiekring maatschappelijke participatie, zelfredzaamheid en eigen regie voor wijkteams en gemeenten;
  • VeranderKIZT internationaal, een Europees netwerk van zorgorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een ernstig meervoudige beperking;
  • De VeranderKIZT in de wijk, voor zorgorganisaties en ouderinitiatieven.

Je leest hier meer over in de flyer en je kunt je inschrijven voor lidmaatschap van een netwerk via anoukbolsenbroek@gmail.com of 06-14340241.

Nieuwe VeranderKIZT

In de komende maanden verschijnt een nieuwe versie van de VeranderKIZT. Dit is één van de resultaten van het project 'Hart voor Inclusie' dat in samenwerking met Vilans wordt uitgevoerd. Deze nieuwe veranderKIZT is gericht op een bredere range aan ondersteuningssituaties en bevat naast aanpakken voor individuele ondersteuning, ook aanpakken voor wijkontwikkeling en inclusief ondernemerschap. Zodra de nieuwe versie is verschenen brengen je op de hoogte.

Lees verder over inclusie en eigen regie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.