Toon zoekbalkToon menu

Nationaal Programma Gehandicapten van start 08/04/2015

De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) mag van start met het Nationaal programma Gehandicapten (NPG). Het programma krijgt de titel 'Gewoon Bijzonder'. Want mensen met een beperking zijn gewoon heel bijzonder en we kunnen nog veel van elkaar leren. Op 22 juni vindt de daadwerkelijke start plaats tijdens congres 'Focus op kennis en onderzoek'.

Nationaal Programma Gehandicapten

Het Nationaal Programma Gehandicapten maakt het mogelijk om kennis op te doen, toe te passen en te verspreiden, met als doel de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

Akkoord krijgen voor het NPG

Om voor het programma akkoord te krijgen van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport (VWS) is er onder andere intensief gelobbyd door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) om de benodigde middelen vrij te krijgen. Ook stelde een groep hoogleraren bouwstenen op voor kennisontwikkeling en verspreiding van het NPG. Vervolgens zijn eind vorig jaar zes goed bezochte bijeenkomsten gehouden. De drie bouwstenen – gedrag, gezondheid en participatie – stonden centraal tijdens deze ontmoetingen. Een rijke oogst aan ideeën, verfijningen en daadkracht was daarvan het resultaat. Ook dit droeg bij aan de uiteindelijke keuze het NPG door te laten gaan.

Congres 'Focus op kennis en onderzoek'

Het Kennisplein Gehandicaptensector organiseert op 22 juni in congrescentrum Galgenwaard te Utrecht het congres ‘Focus op kennis en onderzoek: De aftrap van het Nationaal Programma Gehandicapten’.

Bron: De VGN

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.