Toon zoekbalkToon menu

Wat vinden kinderen en jongeren met hersenletsel en hun ouders belangrijk in zorg en begeleiding? 08/04/2015

Werk jij met kinderen en jongeren met traumatisch hersenletsel en/of hun ouders? Wat vinden zij belangrijk in de zorg en begeleiding? Help de Hersenstichting bij het in kaart brengen hiervan.

Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel

In navolging van de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel voor volwassenen nam de Hersenstichting het initiatief om een Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel voor kinderen en jongeren te ontwikkelen. Een zorgstandaard beschrijft wat kinderen, jongeren en hun ouders aan zorg en begeleiding mogen verwachten.

Help bij de ontwikkeling van de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Jeugd 

In het zorgveld is de bereidheid om mee te werken groot. Het streven is dat er over een jaar óók voor kinderen en jongeren een goede Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel is.

Daarvoor is zicht op het perspectief van kinderen, jongeren en hun ouders onmisbaar. Wat vinden ze goed aan de zorg en ondersteuning die ze hebben ontvangen en wat hebben ze gemist? Help de Hersenstichting een vragenlijst hierover te verspreiden en draag zo je steentje bij aan verbetering van de zorg en ondersteuning voor deze kwetsbare groep. De deadline voor het invullen van de vragenlijst is 15 april. Hieronder vind je de oproep die je door kunt sturen aan jongeren en ouders:

Oproep jongeren
Heb jij NAH en ben jij tussen de 13 en 25 jaar? Dan is dit voor jou! Help de Hersenstichting door deze vragenlijst in te vullen en maak kans op 2x2 gratis kaarten voor een gaaf bezoek aan CORPUS.

Oproep ouders
Bent u een ouder van een kind of jongere met traumatisch hersenletsel en wilt u de Hersenstichting helpen de zorg en begeleiding te verbeteren?

Lees meer over niet-aangeboren hersenletsel

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.