Toon zoekbalkToon menu

Documentaire 'Love to Live' 21/12/2015

In Wageningen is de film 'Love to Live' in première gegaan. De documentaire gaat over Margreet Bos, die 20 jaar geleden ernstig gewond raakte. De film laat zien hoe ze ondanks de pech van het leven houdt.

Love to Live

 

Overvallen in Ethiopië

Margreet is 20 jaar geleden overvallen tijdens een reis in Ethiopië. Er wordt een handgranaat in de wagen gegooid waar zij in zit. Ze overleeft het drama, maar haar leven zal voorgoed veranderen. Margreet is door de aanslag aan een kant verlamd, heeft een spasme in haar hand ze zit in een rolstoel. 'De andere backpacker heeft het niet overleefd, maar ik wel. En daar ben ik nog steeds elke dag dankbaar voor'. Haar optimisme speelt een grote rol in de documentaire 'Love to Live'.

De documentaire heeft Margreet samen met regisseur en theatermaker Karin Breurs gemaakt. Margreet zelf is natuurlijk apetrots op de film. Maar ze wil vooral andere mensen inspireren, laat ze omroep Gelderland weten. 'Veel mensen zitten te zeuren, maar ik wil laten zien dat je door een andere houding veel meer uit het leven kan halen.'

Bekijk de docu op TV Gelderland

Love to Live wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden op TV Gelderland. Op woensdag 23 december zendt TV Gelderland een verkorte versie (30 minuten) uit om 18.20 uur. Vervolgens wordt de film een dag lang ieder uur herhaald om 20 minuten over het hele uur. De volledige film, 45 minuten, wordt nu vervolmaakt en komt binnenkort uit. Eén van de bestemmingen van deze video is in een educatief pakket voor het beroepsonderwijs in de zorgsector.

Tegelijk met de première is ook de 2e - uitgebreide - editie van het Nederlandstalige boek van Margreet "I love to live" gepubliceerd.

https://vimeo.com/113513194 

Bekijk de trailer op Vimeo