Toon zoekbalkToon menu

Hersenz krijgt eervolle vermelding Jenneke van der Veen-verbeterprijs 17/12/2015

Hersenz, het behandeltraject voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel, heeft een eervolle vermelding gekregen tijdens de uitreiking van de Jenneke van der Veen-verbeterprijs. Dat is een prijs die wordt uitgereikt aan succesvolle kwaliteitsverbeteringen in de gehandicaptenzorg.

Op 25 november vond de uitreiking plaats van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs. Deze jaarlijkse prijs stimuleert en beloont de kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg.Hersenz, het behandeltraject voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel dat SWZ samen met 12 andere zorgorganisaties heeft ontwikkeld, stond ook op de shortlist voor deze prijs. Zij hebben de Jenneke van der Veen-Verbeterprijs niet gewonnen, maar speciaal voor hen is een eervolle vermelding in het leven geroepen.

Eervolle vermelding

Ook is er een krant verschenen met de tien beste inzendingen. Daarin staat Hersenz ook uitgebreid beschreven.

Binnenkort wordt er ook gestart met 2 nieuwe Hersenz behandelgroepen, één in Eindhoven en één in Den Bosch.

SWZ en Archipel gaan daarnaast samen een behandeling aan mensen met hersenletsel na afronding van de revalidatiefase in het behandeltraject ‘Hersenz’. Rob Krol, Manager behandel- en kenniscentrum bij SWZ: “Door onze krachten te bundelen en elkaars expertise te delen kunnen we de behandelingen van Hersenz aan meer mensen aanbieden.” Hermine de Bonth, Manager Dienst Behandeling bij Archipel, vult daarbij aan: ”Bovendien richten onze organisaties zich deels ook op dezelfde doelgroep”.

Bron: SWZ