Toon zoekbalkToon menu

Canon Sociaal Werk wint 2e prijs verkiezing historische website 17/02/2015

Canon Gehandicaptenzorg NederlandOp 12 februari werd voor de zesde maal de prijs voor de beste historische website uitgereikt. Het Historisch Nieuwsblad, de Koninklijke Bibliotheek, De Ree-archiefsystemen en Archieven.nl organiseren deze verkiezing, waarbij het publiek kan stemmen. Daarbij kon men kiezen uit 275 voorgedragen sites. In totaal brachten meer dan 20.000 mensen hun stem uit.

Canon Sociaal Werk wint

Website Canon Sociaal Werk (externe link) won de tweede prijs. De Canon is sinds 2007 de plek waar de geschiedenis van de sociale sector nauwgezet wordt gedocumenteerd, niet alleen voor Nederland, maar ook voor Vlaanderen. In zes jaar tijd is de site uitgegroeid tot een levendig en snel groeiend wikipendium, waar tientallen auteurs aan meewerken en waar in 2014 ruim een kwart miljoen bezoekers hun weg naar wisten te vinden.

Eerste prijs voor Historiek

De meeste stemmen werden uitgebracht op het online geschiedenismagazine Historiek. Bezoekers kunnen op deze website terecht voor historische achtergrondverhalen, nieuwsberichten, boekbesprekingen, blogs en opiniestukken.

Bron: Canon Gehandicaptenzorg Nederland (externe link)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.