Toon zoekbalkToon menu

Lesbrief NAH in het najaar gereed 14/07/2015

'De cliënt in zijn kracht - actieve ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel' is de naam van een nieuwe onderwijsmethode die op dit moment wordt ontwikkeld in een werkplaats van het Kennisplein. De methode vormt een manier om nieuwe en bestaande professionals kennis bij te brengen over NAH.

NAH lesbrief

Onderzoek studenten Verpleegkunde

Kimberley van Dam en Javiera Richardson, derdejaarsstudenten Verpleegkunde aan Windesheim Flevoland, deden binnen de werkplaats onderzoek vanuit hun comakership ‘Hersenletsel - Bekend & Begrepen’. Zij vroegen wijkverpleegkundigen en ambulante zorgverleners naar hun ervaringen in het herkennen en ondersteunen van mensen met NAH in de thuissituatie. Ze onderzochten hoe de deskundigheid van deze professionals bevorderd kan worden.

Online trainingsmodule NAH

Kimberley zette stappen voor de ontwikkeling van een online trainingsmodule voor NAH professionals. Het doel van de trainingsmodule is om de deskundigheid van NAH professionals op het gebied van “herkennen en ondersteunen” van cliënten met een NAH te bevorderen, om zo de kwaliteit van de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

Sociale kaart Flevoland

Javiera ontwikkelde een sociale kaart gericht op de provincie Flevoland voor cliënten met NAH. De sociale kaart is een overzicht van alle belangrijke organisaties voor de cliënt, onder andere op het gebied van wonen, werk en behandeling. De sociale kaart voorziet cliënten op een toegankelijke manier van informatie en vergroot zo hun zelfredzaamheid.

Gereed najaar 2015

Op 24 april organiseerden de studenten onder begeleiding van Kelly Bax een klankbord-groepbijeenkomst. In deze bijeenkomst werd besloten de resultaten van de onderzoeken te vertalen in een lesbrief over leven met niet-aangeboren hersenletsel. Deze wordt op dit moment geschreven, vervolgens in Lelystad en Almere gepilot en in het najaar verspreid.

Lees verder over de lesbrief NAH

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.