Toon zoekbalkToon menu

Staatssecretaris Klijnsma op werkbezoek bij MEE-arbeidsprojecten 25/06/2015

Staatsecretaris Jetta Klijnsma bracht een werkbezoek aan project De Werkwinkel van MEE Noordwest-Holland in Alkmaar. Ze maakte kennis met kwetsbare jongeren die werkervaring opdoen.

Arbeidsparticipatie

Het afgelopen jaar zijn meer dan 100 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aangemeld voor het traject. De Werkwinkel werkt nauw samen met het gemeentelijk jongerenloket.

Chef nacho's

Klijnsma bezocht onder andere strandtent 'De Kade' op het stadsstrand in Alkmaar, de werkplek van Mark. Mark is steengoed in Nacho's klaarmaken. "Op eigen kracht zou ik nooit op een werkgever afstappen met het verhaal 'Hee, ik kom uit de Wajong en wil je het toch met mij proberen?', zegt hij tegen Klijnsma. "Maar mijn baas Michael heeft besloten om mij een kans te bieden. Ik heb nu een vaste baan als chef nacho’s." 

‘We kunnen leren van de jongeren’ 

In project De Werkwinkel werken MEE Noordwest-Holland, gemeenten en bedrijven intensief samen. Kleinsma: ‘Het mooiste van mijn bezoek vind ik dat ik nu van jongeren kan horen hoe het gaat met hun werk. Wat gaat goed, wat gaat nog niet goed? Daar kunnen we van leren en zo kunnen we zien wat we mogelijk moeten bijstellen in wet- en regelgeving.'

'Ik vind het fijn dat MEE meedenkt over hoe je zaken kunt inkleuren. Heel prettig dat de expertise om jongeren aan het werk te helpen daar bestaat’. 

Lees meer over Dagbesteding en werken

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.