Toon zoekbalkToon menu

William Schrikker Groep aan de slag met werkplaats LVB 26/06/2015

Stichting SPZ financiert in de periode van 2014-2016 drie werkplaatsen op het Kennisplein Gehandicaptensector. Hiervoor stelt de Stichting SPZ jaarlijks een bedrag van € 28.000,- per werkplaats beschikbaar.

Werkplaats LVB

Voor 2015 riep het Kennisplein veldpartijen op om hun idee voor uitvoering van een werkplaats binnen het thema “Forensische zorg en nazorg voor de LVB groep”  in te dienen. We hebben nu een keuze gemaakt uit de inzendingen.

Woord en beeldverhaal van William Schrikker Groep

De William Schrikker Groep mag met projectvoorstel 'Woord en beeldverhaal' de werkplaats gaan uitvoeren. Bij de William Schrikker Groep wordt bij een jeugdbeschermingsmaatregel steeds vaker gewerkt met ‘Words & Pictures’ , ofwel: een woord en beeldverhaal.

Soort storyboard

Het woord en beeldverhaal is een oplossingsgerichte werkwijze. Het kan gezien worden als een soort ‘storyboard’, waar (in de woorden van het gezin) de zorgen worden benoemd, wordt uitgelegd wie gaan helpen om de problemen op te lossen en wat er gaat gebeuren om te zorgen dat het kind in de toekomst veilig is.

Hierdoor ontstaat een gedeeld verhaal en een basis voor gezamenlijke focus bij het gezin en de mensen rondom het gezin. In dit project willen ze de vertaalslag maken van het woord en beeldverhaal in de jeugdbescherming naar de jeugdreclassering en forensische zorg, specifiek voor jongeren met een LVB.

Planning project

Het project start zo snel mogelijk en zal een handreiking opleveren, waarmee zorgorganisaties met de methode aan de slag kunnen.

> Lees meer over de werkplaats 'Forensische zorg en nazorg voor de LVB-groep'

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.