Toon zoekbalkToon menu

Boek over gebruik van geur in de gehandicaptenzorg 11/05/2015

Er zijn veel tools beschikbaar in de verstandelijk-gehandicaptenzorg. Maar er is nog weinig gebruik van het element geur terug te vinden. Marian Waalders vond hier vanuit haar achtergrond in de communicatie een oplossing voor. Een boek schrijven om het gebruik van geur te stimuleren. Het boek is bestemd voor professionals in de zorg en het onderwijs die mensen met een beperking ondersteunen. ‘Mijn neus als gids’ is vanaf nu verkrijgbaar.

Boek geur

Geur en dementie

Mensen met een ernstig verstandelijke of visuele beperking die te maken hebben met dementie zijn geholpen met het toepassen van geur in het werkveld. Dit gebruik lijkt lastig. Maar het kan wel. Met haar nieuwe boek ‘Mijn neus als gids’ hoopt Waalders het gebruik van geur in de zorg en het onderwijs te stimuleren.

Geur toepassen in zorg en onderwijs

Naast achtergrondinformatie biedt het boek volop praktijkgerichte voorbeelden, formats en bruikbare tips. Ook is er veel aandacht voor een goede implementatie van geur in het dagelijks leven. Het blijft niet bij een boek, geur toepassen in de zorg en het onderwijs krijgt nóg een stimulans. Vanaf het najaar van dit jaar worden ook workshops gegeven.

Boek bestellen

Het boek bestellen kan bij Clarent.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.