Toon zoekbalkToon menu

Blijven samenwerken op Kennis(plein) 19/10/2015

Eén keer per jaar organiseert de VGN een netwerkbijeenkomst voor kennismanagers uit het hele land. Hier delen zij hun uitdagingen en good practices op het gebied van kennisbeleid. Thema op 15 oktober: blijven samenwerken op kennis.

 

Kennisbijeenkomst gehandicaptenzorg

Hilair Balsters en Kennisplein Gehandicaptensector-collega’s Lisa Bal en Leonoor Ahrens gaven een update over het Kennisplein (pdf). De bezoekcijfers van de site stijgen flink, regelmatig worden nieuwe kennisdossiers rond thema's en cliëntgroepen toegevoegd en verdere verbetering van de site krijgt veel aandacht. Daarnaast is er op 25 november weer een begeleiderscongres, dit maal over het thema sensitiviteit en diversiteit.

Het Kennisplein is bovendien in gesprek met ZonMw over hoe de kennisinfrastructuur van de sector verder (onder andere in het kader van het Nationaal Programma Gehandicapten) te versterken. Hierover werd met de deelnemers gebrainstormd.

Vraagstukken organisaties gehandicaptenzorg

De kennismanagers wisselden onder leiding van Marion Kersten (VGN) uit welke vraagstukken binnen hun organisaties aandacht vragen. Veelgehoord werd: Hoe krijgen we medewerkers gemotiveerd om aan de slag te aan met hun professionele ontwikkeling? En hoe de externe kennis te wegen en vertalen naar interne toepassing? In het kennisbeleid voor de komende jaren gaat de VGN hiermee aan de slag.

Inzetten op kennisbehoud

Jeroen Alberts

Jeroen Alberts, senior consultant bij DNV GL, gaf vervolgens een presentatie over het thema ‘leaving experts’ (pdf). Door onder andere de gevolgen van de transities en vergrijzing verliezen organisaties hun kennis, netwerken, capaciteit en efficiëntie. Tijdig hier aandacht voor hebben is het devies, want dan is het mogelijk de kritische kennis te behouden.

Bron: de VGN

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.