Toon zoekbalkToon menu

Gefeliciteerd! Project Speels Brein wint Hersenbokaal 19/10/2015

Het Kennisplein Gehandicaptensector en Vilans feliciteren Speel Brein met het winnen van de Hersenbokaal. De Hersenbokaal van de Hersenstichting richt zich op innovatieve projecten die mensen met een hersenaandoening helpen in hun dagelijks leven.

Hersenstichting Hersenbokaal-prijs

Project Speels Brein van neuropsychologe Marleen van der Wees wint deze editie de prijs en daarmee een bedrag van € 35.000,-.

Voorlichting over hersenaandoeningen

{kgs20_toon_youtube('2IwCS9WXJYM')}

Dit jaar stond voorlichting voor en door jongeren met en over hersenaandoeningen centraal. Speels Brein is een voorlichtings- en doeprogramma over de neurocognitieve ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar met hersenletsel.

Ouders en zorg bij hersenletsel

De acute zorg na een trauma is in Nederland redelijk geregeld. Maar na ontslag uit het revalidatiecentrum staan de ouders er meestal alleen voor. Ouders zijn de belangrijkste schakel in herstel en ontwikkeling van hun kind. Speels Brein wil ouders en begeleiders van jonge kinderen leren hoe zij de ontwikkeling van de hersenen van hun kind op een speelse en leuke manier kunnen stimuleren.

Producten Speels Brein

Hersenbokaal van de Hersenstichting

Het eindproduct van project Speels Brein is een handzaam boekje met veel foto’s, zodat ouders het gemakkelijk kunnen toepassen. Net als een verhaaltje voor het slapen gaan kan Speels Brein tot de dagelijkse routine gaan behoren. Ook een draaiboek voor een voorlichtingsbijeenkomst wordt dankzij de prijs ontwikkeld.

De Hersenstichting

De Hersenstichting reikt de Hersenbokaal uit om te stimuleren dat innovatie zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van de patiënt. Uit alle aanmeldingen werden drie projecten geselecteerd. Iedereen kon op deze drie stemmen via de Hersenstichting-website. Bij elkaar werden 7085 stemmen uitgebracht. 

Bron: De Hersenstichting

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.