Toon zoekbalkToon menu

Prisma ondertekent VN-Verdrag mensen met een beperking 21/09/2015

Op 10 december 2015, de dag van de mensenrechten, ondertekent zorginstelling Prisma het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking.

Expositie VN-Verdrag rechten mensen met een beperking

Het officiële VN-verdrag met dit onderwerp is door Nederland als één van de weinige landen nog niet bekrachtigd. Prisma vindt dat dit moet veranderen en vraagt hiervoor aandacht met de ondertekening van het VN-verdrag en een daaraan gekoppelde foto-expositie: 'PS. LetMEbe'.

VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking

Het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking heeft als doel de rechten van mensen met een beperking te bevorderen, te beschermen en te waarborgen. In het verdrag staat wat de overheid moet doen om ervoor te zorgen dat de positie van deze groep mensen verbetert.

Raad van Bestuur Prisma: “Het kabinet wil het verdrag tijdens haar regeerperiode ratificeren, maar we weten niet wanneer. Prisma wil daar niet langer op wachten: wij ondertekenen het verdrag en leggen de komende tijd onze organisatie naast de lat van de rechten van de mens. Dat wij het ook niet nog perfect doen is zeker, maar bewustwording is in ieder geval de eerste winst. We gaan er samen met cliënten mee aan de slag.”

Foto-expositie PS.LetMEbe

Vanaf 10 december 2015 is de foto-expositie PS. LetMEbe zes weken te bekijken op Landpark Assisië in Biezenmortel. De expositie brengt in beeld hoe cliënten, medewerkers, familie en andere belanghebbenden kijken naar de rechten van mensen met een beperking in de huidige zorg.

Voor meer informatie kijk je op www.psletmebe.nl of volg je de expositie op Facebook en Instagram.

Meer lezen over het VN-Verdrag

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.