Toon zoekbalkToon menu

Onderzoek naar begeleiden van beweegactiviteiten cliënten 19/12/2016

De Innovatiewerkplaats 'Active Ageing van mensen met een verstandelijke beperking' doet onderzoek naar begeleiding op het gebied van bewegen. Ze vragen begeleiders een korte vragenlijst in te vullen.

 

Onderzoek naar begeleiden van beweegactiviteiten bij cliëntenDe onderzoekers zijn nieuwsgierig naar de attitude (houding) en overtuigingen van begeleiders als het gaat om het begeleiden van beweegactiviteiten bij cliënten. In hoeverre vinden jullie bewegen belangrijk?

Begeleiders: geef jouw mening

Met jouw mening help je de onderzoekers bij het beschikbaar stellen van initiatieven gericht op het ondersteunen van beweegactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Invullen kan tot 9 januari 2017. De resultaten van het onderzoek worden in de eerste helft van 2017 bekendgemaakt. Daarna komt er een deelonderzoek naar welke bevorderende en belemmerende factoren begeleiders ervaren bij het aanbieden van beweegactiviteiten. Bij vragen kun je mailen met: h.a.steenbergen@pl.hanze.nl.

De Innovatiewerkplaats stimuleert gezond en actief blijven

De Innovatiewerkplaats is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, het Erasmus MC en de afdeling Orthopedagogiek. Dit onderzoek wordt samen met Rijksuniversiteit Groningen uitgevoerd. De innovatiewerkplaats werkt samen met zorg- en welzijnsinstellingen en bedrijven aan nieuwe diensten en producten om mensen met een beperking te helpen zo lang mogelijk gezond en actief te blijven. Ze zijn gericht op een actieve levensstijl, één van de belangrijkste factoren voor gezond ouder worden.

Bron: Klik.org

Lees meer over een gezonde leefstijl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.